Četvrtak, 03.08.2017.

14:05

U Nišu zasedao Štab za vanredne situacije

U Nišu je zbog visokih temperatura koje se očekuju narednih dana zasedao gradski Štab za vanredne situacije.

Izvor: Beta

U Nišu zasedao Štab za vanredne situacije
B92

Štab je usvojio mere i preporuke koje za cilj imaju obezbeđivanja redovnog snabdevanja vodom i sprečavanje požara.

Kako je objavljeno na sajtu, od danas do nedelje, od 10 do 16 časova, cisterne sa pijaćom vodom biće postavljene na najpogodnijim lokacijama - na Durlanskoj, Trošarinskoj i Palilulskoj pijaci, kao i na potezu između Autobuske stanice i Tvrđavske pijace.

Štab za vanredne situacije apelovao je na sve Nišlije da vodu iz gradskog i seoskih vodovoda ne troše nenamenski, za zalivanje bašta, pranje automobila i druge slične namene.

Javno-komunalnom preduzeću "Mediana" naloženo je da ujutru i uveče poliva ulice, staze, parkirališta, parkove i zelene površine.

Građanima je preporučeno da bez preke potrebe ne borave na otvorenom u periodu od 10 do 17 časova, a da, ukoliko koriste klima-uređaje u svojim kućama i stanovima, razlika između spoljašnje i unutrašnje temperature ne bude veća od 10 stepeni.

Iz Štaba su podsetili Nišlije da je Zakonom o zaštiti od požara zabranjeno paljenje vatre na otvorenom prostoru koji je manje od 200 metara udaljen od šume.

Prema prognozi republičkog Hidrometeorološkog zavoda, maksimalna temperatura u Nišu danas će iznosti 38 stpeni Celzijusovih, a tokom vikenda očekuje se i temperatura od 43 stepena.

Visoke temperature očekuju se u celoj Srbiji, a u Beogradu je danas termometar pokazivao 39 stepeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: