Nov kvar u Lučanima, dva radnika povređena

U fabrici namenske industrije "Milan Blagojević" u Lučanima jutros je došlo do kvara u kome su dva radnika povređena, potvrđeno dopisniku B92.

Izvor: B92

Sreda, 02.08.2017.

11:36

Nov kvar u Lučanima, dva radnika povređena
Screenshot, B92 arhiva

Kako saznaje B92, do kvara je došlo u pogonu za raketno gorivo kada je plamen prilikom kontrolisanog, tj. tehničkog požara, koji se obavlja u toj fabrici u sklopu njenog rada, zahvatio dva radnika. Jedan je zadobio 35 odsto opekotina, a drugi pet, rečeno je dopisniku B92.

Povređeni radnici su najpre prebačeni u čačansku bolnicu, ali će biti prevezeni na VMA kako bi se preciznije utvrdio stepen povreda i određeno dalje lečenje, rečeno je za B92 u fabrici "Milan Blagojević".

Ministarstvo odbrane je saopštilo da povređeni radnici nisu životno ugroženi i da je automatski sistem za zaštitu od požara sprečio dalje širenje vatre, tako da je materijalna šteta minimalna.

Podsetimo, u istoj fabrici dogodila se nesreća sredinom jula, u kojoj su teško povređena dva radnika, od kojih je jedan preminuo na VMA. Tada se zapalio tehnološi otpad.

Ministarstvo odbrane navelo je tada da će nadležni organi utvrditi uzroke i okolnosti nastanka ovog događaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: