Nišu ne preti žeđ

Uprkos tropskim temepraturama snabdevanje vodom svih delova Niša odvija se normalno i nema nestašica vode, saznaje agencija Beta u JKP "Naisus".

Izvor: B92

Utorak, 01.08.2017.

13:38

Nišu ne preti žeđ
Thinkstock

Prema rečima portparola niškog vodovoda Zorana Ignjatovića, kratkotrajne nestašice vode u pojedinim delovima grada posledice su planskih isključenja zbog radova na mreži ili havarija.

Ignjatović je izjavio da prosečna potrošnja vode u Nišu iznosi oko 1.200 litara u sekundi dok je sistem projektovan za potrošnju od 1.600 litara.

"Tokom popodneva kada se najveći broj građana vrati sa posla ili kada krene zalivanje travnjaka i bašti potrošnja poraste i do 1.300 litara, ali vodosnabdevanje grada ni tada nije ugroženo", rekao je Ignjatović.

On je kazao da "Naisus" stalno apeluje na potrošače, naročito u prigradskim naseljima i selima, da racionalno troše vodu.

"Apel se odnosi na to da se voda koristi za piće i za održavanje lične higijene, a ne za zalivanje bašti", naglasio je Ignjatović.

U JKP "Naisus" su dodali da svih 19 javnih česama na području grada radi i da se kvalitet vode na njima redovno kontroliše kao i u samom sistemu za vodosnabdevanje Niša.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: