Petak, 21.07.2017.

14:01

CIA: Rusi neće iz Sirije, hoće da kazne SAD

Direktor američke CIA Majk Pompeo tvrdi da Rusija ne planira da napusti Siriju i da će nastaviti da pokušava da se meša u američke poslove kako bi kaznila SAD.

Izvor: Tanjug

CIA: Rusi neće iz Sirije, hoće da kazne SAD
Thinkstock

On je ponovio izrazio svoje uverenje da se Rusija mešala u predsedničke izbore u SAD, a odnos dve zemlje opisao je kao "komplikovan", preneo je AP.

Pompeo je dodao da je video samo minimalne dokaze da je Rusija sprovodi ozbiljnu strategiju protiv pripadnika Islamske države u Siriji.

Prema njegovim rečima, bilo kakvi predlozi da je Rusija saveznik SAD u Siriji nisu potkrepljeni onim što se dešava na terenu.

Pompeo je, ipak, izrazio očekivanje da će biti "mesta na svetu" na kojima će SAD i Rusija moći da sarađuju u borbi protiv terorizma.

Govoreći na bezbednosnom forumu u Aspenu u Koloradu, Pompeo je rekao da je teško zamisliti stabilnu Siriju dok je predsednik Bašar al-Asad još na vlasti.

On je dodao da će Rusija ostati u Siriji jer voli svoju luku u Tartusu u Sredozemnom moru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: