Brat sestara Dabović osuđen na šest godina zatvora

Viši sud u Beogradu osudio je na šest godina zatvora Milana Dabovića, brata košarkašica Milice i Ane Dabović, zbog učešća u trgovini drogom.

Izvor: B92

Sreda, 12.07.2017.

10:36

Brat sestara Dabović osuđen na šest godina zatvora
Foto: Thinkstock

Sud mu je produžio pritvor u kojem se nalazi od septembra prošle godine, kada je uhapšen sa 2,4 kilograma kokaina u kolima na Brankovom mostu u Beogradu.

Sud je zaključio da je kriv zato što je izvršio krviično delo proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Prema rečima sudije, nije prihvaćena njegova odbrana, jer sud smatra da je neiskrena.

Od olakšavajući okolnosti sud je cenio to što je Dabović otac dvoje dece i što nije osuđivan, a od otežavajućih to što je kod njega pronađeno 2,34 kilograma kokaina koji će mu biti trajno oduzet.

Ovo je prvostepena presuda, tako da Dabović, njegovi branioci i tužilaštvo imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu.

Tokom suđenja i u završnoj reči negirao je vezu sa opojnim drogama, navodeći da je "kriv što je mislio da ima prijatelja".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: