Kosovskog "kasapina" ubili Rusi?

Grčki list "Pro njuz" tvrdi da je jedan od vođa terorističke organizacije ID s Kosova Lavdrim Muhadžeri ubijen tokom akcije vazdušnih snaga Rusije i Sirije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.07.2017.

13:10

Kosovskog
Screenshot Youtube

Sputnjik, koji je preneo ovu vest, podseća da su mediji ranije nekoliko puta objavljivali vest o likvidaciji Muhadžerija, poznatijeg kao Abu Abdulah el Kosovi ili "kasapin".

Podseća se i da je on postao poznat 2014. godine zbog propagandnih snimaka na kojima se vidi kako odrubljuje glave hrišćanima, šiitima i alavitima. Državni sekretar SAD Džon Keri je 2014. godine stavio Muhadžerija na spisak terorista.

On se vratio u Siriju u maju nakon četvoromesečnog putovanja po Albaniji i Kosovu, navodi se u saopštenju.

Grčki list sada piše da je terorista ubijen tokom zajedničke operacije Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije i sirijske jedinice "Tigar" u Idlibu početkom juna. Tokom operacije ubijeno je i šest od njegovih 20 ličnih telohranitelja.

"Čim je objavljena vest o njegovoj smrti, ministar saobraćaja kosovske pseudo-države Lufti Zarku posetio je porodicu terorističkog vođe u Kačaniku i izrazio saučešće.

Predstavnik islamske verske zajednice u Kačaniku Florim Neziraj je takođe izrazio žaljenje povodom smrti "muslimanskog borca". "Naziraj je u džamiji objavio vest o smrti Muhadžerija u Siriji, a zatim je otišao da njegovoj porodici izrazi saučešće“, piše list.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: