Ponedeljak, 03.07.2017.

12:50

Tači uveren da se Srbi i Albanci mogu pomiriti

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da dijalog Beograda i Prištine ulazi u novu fazu.

Izvor: Tanjug

Tači uveren da se Srbi i Albanci mogu pomiriti
Tanjug

On je, u izjavi novinarima, kazao da je imao plodotvoran sastanak sa predsednikom Vučićem, na kojem je razgovarano o pripremama za nastavak dijaloga koji treba da vodi ka normalizaciji odnosa i pomirenju "dve zemlje i dva naroda".

"Ovo će biti nova faza dijaloga, koja treba da vodi ka normalizaciji i pomirenju u korist dva naroda, ali i celog regiona“, podvukao je Tači.

Najavio je da će u narednom periodu tehnički timovi analizirati i predložiti teme za nastavak nove faze dijaloga.

„Nadam se i uveren sam da je pomirenje Srba i Albanaca nešto što se može postići. To je u interesu Kosova, Srbije i celog regiona, a Kosovo će tome biti u potpunosti posvećeno i odgovorno će se ponašati“, naglasio je Tači.

Preneo je novinarima da je u bilateralnom razgovoru sa evropskom predstavnicom za spoljnu politiku i bezbednost federikom Mogerini govorio o budućim koracima Kosova prema EU.

„Razgovarali smo o konkretnim koracima pred nama na evropskom putu kako bi prevazišli izolaciju Kosova“, zaključio je on.

Podsetimo, Vučić i Tači su u Brisel došli na poziv Mogerinijeve, a najpre se s njom sastao kosovski predsednik, zatim Vučić, da bi na kraju usledio trilateralni sastanak Vuči- Tači- Mogerini.

Federika Mogerini je ranije najavila da će se danas u Briselu razmeniti stavovi o nastavku dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, kao i o širem razvoju događaja u regionu Zapadnog Balkana.

Poslednji sastanak u okviru dijaloga Beograda i Prištine, bilo na političkom ili tehničkom nivou, dve strane su održale u Briselu početkom februara, a u međuvremenu su održani izbor za predsednika u Srbiji i parlamentarni na Kosovu i Metohiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

22 h

Podeli: