Zaharova: Tvrdnje protiv Sirije, usmerene protiv Rusije

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova izjavila da su tvrdnje SAD da Damask sprema hemijski napad usmerene i protiv sirijskih vlasti i protiv Moskve.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.06.2017.

10:58

Zaharova: Tvrdnje protiv Sirije, usmerene protiv Rusije
Thinkstock

"Trenutna situacija zapravo liči na veliku vojnu i informacionu provokaciju koja nije uperena samo protiv sirijskih vlasti, već i protiv Rusije", kazala je Marija Zaharova.

Ministar odbrane SAD Džim Matis izjavio je juče da izgleda da je uspelo upozorenje koje je američki predsednik Donald Tramp uputio sirijskoj vladi da ne izvodi napad hemijskim oružjem, preneo je AFP.

"Izgleda da su oni upozorenje shvatili ozbiljno", rekao je šef Pentagona, misleći na vlast sirijskog predsednika Bašara al Asada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: