"Da moj deda Tito sad vidi Hrvatsku, sam bi skinuo ploču"

Pozorišna rediteljka i unuka Josipa Broza Tita Saša Broz osvrnula se na inicijativu Milana Bandića za preimenovanje trga koji nosi ime njenog dede.

Izvor: B92

Utorak, 27.06.2017.

14:23

Foto: Thinkstock

“Kao prvo, želim svima da se izvinim jer se oni koje smo birali ne bave VAMA/NAMA nego čovekom koji je mrtav 37 godina“, počela je Saša Broz.

Ona je na Fejbuku napisala da joj je iskreno žao što je očito kvalitet života u metropoli manje bitan od imena jednog trga.

“Volela bih da vas utešim i da kažem ’ajd hvala Bogu skinuli ga’ i ta tema će biti stavljena ad acta... Izvinjavam se ponovo jer znam da neće. Nažalost“, piše ona.

Kaže da lobotomiju ljudima ne možeš da napraviš zabranama, “seljakanjem kipića i trgića“, jer ljudi znaju kako se taj trg zove i zašto.

“Oni nostalgični mogu put pod noge pa prošetati po nekom od bratskih trgova i ulica u susedstvu i otići dalje do Kipra, još dalje do Moskve ili puno dalje do Indije. Tito je otišao u istoriju?!? Ouu jeeah odavno još debelo za svog života i tamo će ostati siguran od kipića i trgića. Verujte mi da bi deda da vidi Hrvatsku dana sam svoju ploču s trga skinup. Odavno. Na kraju, izvinjavam se i zbog neviđenog medijskog terora koji svi zajedno trpimo zbog najvažnije sporedne stvari na svetu – a nije fudbal“, poručila je ona.

Pročitajte još:

Srbi "poslednja brana" za Titov trg u Zagrebu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: