Nemački poslanik: "Maršalov plan" za Balkan? Nikad čuo...

Demohrišćanski poslanik u Bundestagu Torsten Fraj rekao je za Dojče vele da mu nije poznata ideja o "Maršalovom planu" za Zapadni Balkan.

Izvor: B92

Petak, 23.06.2017.

19:51

Nemački poslanik:
Getty Images

On je istakao i da su neophodne dalje reforme, kao i da je Bundestag spreman za saradnju, naročito radna grupa "Balkan".

"Meni nije poznato ništa o nekakvom "Maršalovom planu“ za Zapadni Balkan. O nečem takvom se u ovom trenutku ne diskutuje unutar poslaničkog kluba CDU/CSU u Bundestagu. I pored toga je jasno da su zemljama Zapadnog Balkana – upravo Albaniji, Makedoniji i Kosovu – koje dolaze neposredno iz krize, potrebni novi impulsi, veća podrška i pomoć pri startu", rekao je.

Prema njegovim rečima, nastavak i intenziviranje Berlinskog procesa –Berlin plus – pravo je sredstvo.

"Doduše, čvrsto stoji i da dotične vlade i svi politički akteri na licu mesta moraju da se pobrinu za neophodne reforme i razvoj. Pri tome sve zavisi od principa pravne države. To ne može da se postigne spolja i nije pitanje novca kao što bi bilo u slučaju nekakvog Maršalovog plana. I pored toga, Nemačka je i dalje partner na strani svih zemalja regiona i isto tako je spremna da još više koordinira i podržava", istakao je nemački poslanik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: