MUP: Nije bilo bacanja kamenica u Nišu

Iz MUP-a kažu da je policija obezbeđivala zgradu Medija centra u Nišu gde je u četvrtak uveče trebalo da se održi projekcija filma "Albanke su naše sestre".

Izvor: B92

Petak, 23.06.2017.

07:21

MUP: Nije bilo bacanja kamenica u Nišu

Kako kažu u MUP-u, ispred te zgrade okupilo se nekoliko desetina građana koji su negodovali zbog najave projekcije dokumentarnog filma, ali i navode da nije bilo gađanja Medija centra kamenicama niti nekim drugim predmetima.

Film je trebalo da bude prikazan u 19:00 sati, a posle njega i tribina, ali su oba događaja odložena.

Odgovornost za sprečavanje projekcije filma u Nišu preuzeo je otadžbinski pokret "Obraz".

Najpre je organizacija Lokalni front izdala saopštenje u kom je navedeno da je najavljena projekcija u Kraljevu "izazvala toliko nezadovoljstvo kod jednog dela građana Kraljeva da je Lokalni front bio prinuđen da otkaže gostoprimstvo ekipi autora i producenata".

Zatim je N1 javio da je projekcija istog filma, koja je trebalo da bude održana u Medija centru u Nišu, otkazana, pošto je grupa okupljenih ispred zgrade počela da protestuje i baca kamenice, skandirajući protiv Albanaca i noseći srpska obeležja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: