Sputnjik: Eštonova savetnica; Vučić: Pustite to, Fajns...

Bivša visoka predstavnica EU Ketrin Ešton mogla mi da bude savetnica predsednika Srbije, piše "Sputnjik". Aleksandar Vučić navodi da o tome nisu razgovarali.

Izvor: B92, Sputnjik

Ponedeljak, 05.06.2017.

18:11

Sputnjik: Eštonova savetnica; Vučić: Pustite to, Fajns...
Foto: Gettyimages

Eštonova se u Predsedništvu sastala sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a "Sputnjik" je naveo da je razlog moguće angažovanje Eštonove kao savetnice.

Nakon susreta na Andrićevom vencu oko 15 časova, nekadašnja šefica evropske diplomatije nije se obraćala medijima.

Vučić je za RTS naveo da se sastao sa Eštonovom, da su razgovarali o različitim temama, ali da nije bilo reči o bilo kakvom angažovanju za savetnika.

"Pustite vi pisanje medija. Na glavu mi se popele i ove žene iz Predsedništva, nije ih zanimala ni Eštonova, ni druge zvanice koje sam primio, sve htele danas da upoznaju Ralfa Fajnsa. Ketrin Ešton je veoma vredna, veoma sposobna žena, od nje sam mnogo toga naučio. Nadam se da će doći i ona na inauguraciju", rekao je Vučić.

"Od Eštonove sam uvek mogao nešto da čujem, da naučim i saznam i uvek ću biti spreman da razgovaram s njom", naveo je Vučić za B92.

Baronesa Ešton je britanska političarka koja je 2009. godine na Samitu 27 zemalja Evropske unije u Briselu izabrana na funkciju visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost.

Pod njenom "palicom" zvanično je započeo i politički dijalog o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine.

Tokom njenog mandata Srbija je postala kandidat za punopravno članstvo u EU.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas i britanskog reditelja i glumca Ralfa Fajnsa, koji boravi u Beogradu u potrazi za lokacijama za njegov novi film.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: