Blic: SPC ne želi Anu Brnabić na čelu Vlade jer je gej

Prema pisanju Blica, SPC na sve načine pokušava da spreči mogućnost da ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić postane novi premijer.

Izvor: B92

Petak, 12.05.2017.

07:51

Blic: SPC ne želi Anu Brnabić na čelu Vlade jer je gej
Sedište SPC, Tanjug, arhiva

Prema tvrdnjama tog lista, osim Ivice Dačića i Nikole Selakovića, i Brnabićeva je takođe kandidat za novog predsednika Vlade. Međutim, Srpska pravoslavna crkva protivi se tom rešenju jer je, kako dalje nastavlja list, aktuelna ministarka lezbijka.

Izvor "Blica" navodi da je eventualni izbor Brnabićeve glavna tema svakog sastanka crkvenih glavešina koji koriste svaku priliku da taj problem iznesu u razgovorima s predstavnicima vlasti u Beogradu.

List dalje navodi da sadašnji predsednik Vlade koji uskoro prelazi na funkciju predsednika države Aleksandar Vučić drži do mišljenja patrijarha i SPC, ali da ovoga puta to neće biti presudno.

I sam Vučić, podseća "Blic", izjavio je da je listu budućih premijera sveo na dva-tri imena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

7 h

Podeli: