Petak, 12.05.2017.

07:51

Blic: SPC ne želi Anu Brnabić na čelu Vlade jer je gej

Prema pisanju Blica, SPC na sve načine pokušava da spreči mogućnost da ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić postane novi premijer.

Izvor: Blic

Blic: SPC ne želi Anu Brnabiæ na èelu Vlade jer je gej IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

Mira

pre 7 godina

SPC je firma kao i svaka druga samo sto ne placa porez a uzima novac od vernika i to debelo.Ne mozes da se krstis,vencas sahranis pokojnika ako ne platis crkvi porez i usluge.Vera i religija su nesto drugo.Ko smo mi da bilo kome sudimo? SPC i mi sami treba da volimo i prastamo.Neka srede kriminal,korupciju i pedofiliju u svojim redovima.Ja sam licno protiv ove vlasti ali zbog politike koju vode a ne zbog toga sto je neko iz njihovih redova gej.

AAAAAAAAAAAAAAAA

pre 7 godina

A kako se o tome izjašnjavaju predstavnici i zastupnici drugih konfesija ovde. Želim da verujem da je ovo saopštenje podmetnuto SPC.

Komša

pre 7 godina

SPC nebitna.Priča o gej lobiju je spin da se ne priča o NALEDu.
Tako je bilo i kada je postala ministar.
Ona aktivno ne promoviše gej prava itd. pa čak ni homofobi na nju ne reaguju.
Veštačka frka.

Sabre

pre 7 godina

Ni mi ne zelimo da se jedna religiozna organizacija mesa u politiku u sekularnoj drzavi. Kako bih ja ove vratio na fabricke pretpostavke iz Titovog vremena, to bi mi bila bukvalno prva stvar koju bih uradio po dolasku na vlast.

Nesa

pre 7 godina

Ako malo pazljivije analizirate stvari, shvaticete da su protiv gej populacije jedino religiozne grupe. One su jedini i iskljucivi izvor homofobije. Oni su izvor gluposti i zatupljenosti u svim drustvima pa i nasem. Pokusavaju da proguraju pogresnu hipotezu da je homoseksualizam "neprirodan" bez obzira sto se javlja u oko 1500 vrsta sisara na nasoj planeti. Svoje gluposti propagiraju pomocu mnogo novca kojim raspolazu u politickog kapitala od stotinjak hiljada glasova koji su svakom politicaru dragi pa ne zele mnogo da se zameraju. Mislim da je vreme da SPC vratimo u crkve i da tamo poropovedaju svoje destruktivne bajke, i da ostave ovu zemlju na miru da ide napred. "Vrednosti" bronzanog doba nam ne trebaju, mesto im je na deponiji istorije. Tamo ih cekaju hiljade mrtvih religija, tamo im je i mesto.

Dragan

pre 7 godina

Nadam se da oni što odlučuju raspolažu minimumom zdravog razuma te da se neće obazirati na stajalište crkve. Već je paradoksalna činjenica da crkva ima mišljenje o izbora za premijera. Već to veze sa religijom nema. Zemlju treba da vodi najstručnija osoba, a crkva nek bira svoje vođe.

VladaBGD

pre 7 godina

Pravoslavan sam i sebe smatram vernikom.
Ovakvi stavovi SPC su krajnji stadijum licemerstva i nemorala.
Smeta im potencijalna gay premijerka, ali im nikako ne smetaju razvratne i bahate vladike. Gay pedofili u sopstvenim redovima, čija dela zataškavaju i prave se kao da se ništa nije desilo. Svi se dobro sećamo afere sa Pahomijem i Kačavendom.
Setimo se samo prebogatih vladičanskih dvorova i besnih limuzina od par stotina hiljada evra, onih koji su se zavetovali na život u sirimaštvu.

Ova i ovakva crkva nanosi samoj sebi ogromnu štetu, šireći licemerstvo, blud, nemoral i bahatost.

lakana

pre 7 godina

S obzirom na to da nam je patrijarh usko povezan sa strankom na vlasti, ovo se i da ocekivati. S druge strane, vecina pukog sveta je i dalje duboko religiozno i ne prihvata niti novo niti nepoznato, a kamo li nesto njima cudno pa ce ovo i da se podrzi.
Popovima bolje da se naplacuje porez i da se lagano udaljuju od politike i drustvenog uticaja.

Mile Lajkovac

pre 7 godina

Kafanska politika na delu. A drzava i dalje propada. Visoko obrazovani odlaze, a oni malobrojni koji ostaju rade za bedne pare, mnogu su i bez posla, o stambenom pitanju da i ne govorimo ... Kazna stize kaznu, kamata kamatu, a vi se bavite glupostima! Sto rece neko dole, apsolutno je svejedno ko ce biti premijer, to ce biti neki Vucicev "Mirko Cvetkovic", dezurni klimoglav koji ce samo ponavljati mantru: da, sefe ... razumem, sefe ... kako ti kazes, sefe ... A drzava i dalje propada. Visoko obrazovani odlaze ...

Marko

pre 7 godina

Šta ima SPC da se meša u izbor premijera? Bolje da se bave humanitarnim radom. Takođe, mogli bi da počnu da plaćaju PDV za aktivnosti kojima se bave. Nadam se da će budući premijer/ka pozabaviti oporezivanjem SPC.

Darmon

pre 7 godina

Kako neko moze da propoveda veru, i onu zapovest "ljubi bliznjeg svoga kao samoga sebe", a sa druge strane diskriminisati osobu za koju se kaze da je homoseksualac? To nije hriscanski.

eccles

pre 7 godina

(вера се не маже на хлеб, 12. maj 2017 10:52):

crkva nije kriva za stanje u njoj i svoje pogubno delovanje na srpski narod?!! izvini, a ko je kriv sto crkva nije ociscena od pedofila i materijalista - ja?

hoces mi reci da jedna nacional socijalisticka partija nemacke i nije bila tako losa, zato sto je hitler voleo pse, a zaboga - nikog nije udavio svojerucno?

razumem ja sta ti hoces da kazes, ali prihvati cinjenicu da je danas SPC kao institucija problem, a da su pojedini casni svestenici redak izuzetak.

na stranu sto bi trebalo da pricamo o tome cime je doticna osoba zasluzila (ili nije, o cemu zapravo ima vise da se prica) da bude premijer, a ne o licnom misljenju nekolicine anahronih, zluradih i samozivih staraca.

Srboljub

pre 7 godina

Ni ja, ni moje okruženje ne želimo konstantno uplitanje SPC u svakodnevici, šta ćemo sad? Dr’šte se, popovi, svojih nebeskih resora, ostavite se politike, nije valjda ozbiljno shvaćen Tadićev (ex Predsednik) gaf: „Crkva da se pita“?

how yes no

pre 7 godina

SPC nikada i ni u jednoj situaciji nije imala uticaj na ovakva pitanja. Može biti samo da država odlučuje o pozicijama unutar SPC obrnuto nije moguće. Pre će biti da se unutar vladajućih krugova vodi medjusobna borba za premijersku poziciju i u tome su sva sredstva dozvoljena. SPC u ovom slučaju treba da posluži samo kao izgovor. Kada ste čuli da se SPC oglasila zbog stravićne ekonomske krize i tragičog položaja u kome se naš narod našao? Nikada, crkva će uvek i u svakoj situaciji slediti zvaničnu državnu politiku bez ikakvog pogovora.

član KPJ

pre 7 godina

Opaaaaa.... SPC se konačno deklarisala i kao politički (a ne samo verski) faktor u Srbiji. Moj je predlog da, konačno, osnuju i političku stranku, uđu u parlament, pa da onda kadriraju za najviše državne poslove. Do tada neka se pozabave Pahomijem, Kačavendom i ostalim njihovim viđenim članovima i njihovim seksualnim opredeljenjima.

вера се не маже на хлеб

pre 7 godina

То што је Србија секуларна држава не значи да Црква као верска институција у дубокој историјској и државотворној вези са народом, од постанка тог народа, не значи да не треба да има никакве везе са одлука које се односе на будућност тог народа. Ако ништа, имају право на мишљење. Црква је уназад 1000 година одшколовала највеће интелектуалце наше историје. Црква је заслужна што Србија као држава и народ уопште постоје. Црква је уназад 500 година на свим фронтовима уништавана, паљена, гажена, омаловажана. Верници те цркве су због своје вере исто убијани, гажени, паљени, протеривани, омаловажавани.
Имајте мало памети и достојанства драги грађани.

То што у цркви постоје екуменисти који хоће јединство са папом, сексуални манијаци, што не плаћају порез, што возе скупа кола не значи да је црква као институција крива и њено учење већ људи који је воде. Када нападате, нападајте људе именом и презименом.

neko

pre 7 godina

..ok, voleo bi da vidim tekst na temu - ministarska Brnabic sjajan kandidat za premijera, uprkos protivljenju crkve, jer je uspesno resila problem sa izdavanjem zravstvenih knjizica, dovela biracke spiskove na razumnu meru, uticala da preduzetnici znaju koji su im troskovi poslovanja na nivou lokalnih samouprava, imala sjajan uspeh sa povecanjem javnih prihoda po osnovu PDV putem nagradne igre, uspostavila iole funcionalan e-government sistem, omogucila da glasamo online, omogucila da placamo admin troskove online, napravila portal da nam drzava javlja kad da dodjemo po zamenjenu knjizicu ili dozvolu umesto da se sami prijavljujemo, placamo, cekamo u redu, placamo kazne na kazne na kazne..Ovako, svejedno mi je ko ce biti premijer, vidim da A.Brnabic nece odudarati od sablona "ne radi nista bez dalje komande", sto se mene tice, puna podrska, gledacu i dalje da me se odluke politicara sto manje doticu..

Salvi

pre 7 godina

Ovaj tekst je samo potvra da će Brnabićka biti premijer. Poenta je "Vučić je odlučan i snažan i ne dozvoljava da mu se drugi mešaju u posao". To što izbor Premijera nije posao Predsednika države, već skupštine o tome ćemo da ćutimo.

s.

pre 7 godina

A sada spc odlučuje o Premijeru? Nisam znao, mislio sam, u svojoj gluposti, da smo svetovna država i da je crkva odvojena od iste.
Očigledno spc je iznad države, meša se u sve, ne plaća porez, popovi pedofili ne odgovaraju pred zakonom...

DEDA CVETKO

pre 7 godina

Meni licno Gospodjica Brnabic ne smeta zato sto je gej, vec zato sto su njena "dostignuca" za par meseci koliko je bila ministarka drzavne uprave apsolutno porazavajuca i katastrofalna i po drzavu i po narod. Po kom osnovu kompetencije i strucnosti bi ova osoba trebalo da postane predsednik vlade?

Jole

pre 7 godina

SPC je po zakonu nevladina organizacija.To što mi sveštenicima plaćamo socijalno, zdravstveno,radni staž...mi smo idioti!Kad se to ukine,kada počnu da plaćaju porez na nekretnine i zarade onda mogu da daju svoje mišljenje,naravno kao i svaka nevladina organizacija.Srbija je Sekularna država,valjda???

VladimirNS

pre 7 godina

Da li smo mi sekularna država?
@Aron
Uopšte društvo nije homofobično, pa u zadnjih 10 dana u BG su prebijene 2 trans osobe što se zna.

Aron

pre 7 godina

Ja mislim da to nisu tačne trdnje Blica. U Srbiji je sasvim normalno da budeš LGBT osoba i ne vidim zašto bi se SPC za to zanimala ili pak bila protiv toga. Da je to malo neobično i tabu to stoji jer smo mi dosta konzervativno društvo. Ali hvala bogu prema LGBT osobama ne postoji nikakva diskriminacija i njih ima u svim sferam društva kao doktori, advokati, inžinjeri... Svi će reći da je ovo društvo homofobično zbog problema oko organizovanja gej parade, tu su u zabludi jer oni koji su pravili probleme su manjina huligana i to im dolazi kao neki izgovor za nasilje. Evo na primer ja ne znam slučaj da je neka osoba bila ubijena zato što je druge seksualne orjentacije. Ili da je u prošlosti dok je to bilo ilegalno neko bio osuđen zbog toga ili da je čak podneta krivična prijava. To je zato što smo mi uz sve mane dosta tolerantni prema različitostima. Da je ovde isto kao u Holandiji ili Švedskoj to neću da kažem jer oni tamo imaju više sloboda kao na primer pravo da sklapaju brak. Doduše to će biti i kod nas jednog dana kada dostignemo njihov nivo proizvodnih snaga i kvaliteta života. Lako je njima da šire LGBT prava kada žive u de fakto raju gde su sve potrebe i prava obićnih ljudi i više nego zadovoljena. Oni ne rade za 25 000 i nemaju ovoliki broj nezaposlenosti, kriminala i korupcije, tako da oni mogu slobodno da povečavaju svoju toleranciju u zakonskom i moralnom smislu

Boye se ne boye

pre 7 godina

Pa može li Irinej? Ili nek odredi nekoga, ako on ne postiže od molitve i asketskog života... Evo Kačavenda je u penziji pa bi se reaktivirao... da pomogne... za Srbiju nije njemu teško.

dzamahirija

pre 7 godina

Nije im smetao Kacavenda(sluzbeno ime: Pablo), a tolike godine se znalo da je gej. Doduse, zvanicno tek onda kada je sluzba odlucila da ga pusti niz vodu.

Kole

pre 7 godina

Ja ne razumem zašto uopšte nekome treba da bude bitno mišljenje crkve?! Šta sad, ako oni propagiraju npr. neku svakodnevnu molitvu, da uvedemo i to u zakone da to mora, jer crkva je rekla?!
Njihova pozicija u društvu je bila najbolje definisana za vreme komunista - ne pitam te ništa, ne pitaj me ništa....

Балвани

pre 7 godina

Smeta im što je neko gej, a ne smetaju im pedofili u svojim redovima.
(poltron, 12. maj 2017 08:06)
Одличан ти је коментар, а могли би и мало чешће Jеванђеље да прочитају. Све им лепо пише.
„A zašto vidiš trun u oku brata svog, a brvna u oku svom ne osećaš? Ili, kako možeš reći bratu svom: Stani da ti izvadim trun iz oka tvog; a eto brvno u oku tvom? Licemere! Izvadi najpre brvno iz oka svog, pa ćeš onda videti izvaditi trun iz oka brata svog.“

Nikola

pre 7 godina

Ovo je jezivo! Ako će SPC da se išta pita oko izbora premijera, pa nismo mi za EU, mi smo za najdublji pećinu! Da svi kao narod uđemo u nju, na čelu kolone patrijarh, da upalimo vatru i da gledamo senke po zidu.
Odgovorna država bi uplitanje crkve u politiku oštro osudila! Naravno to nismo i pojam "sekularna država" je u Srbiji čisto tako, reda radi.
A i kad je SPC protiv gej premijera, zašto štiti pedofile i zašto ne pomogne narodu pošto imaju više zlata nego država?!

crni sin

pre 7 godina

meni bi ana brnabic smetala na mestu premijera zato sto je zavrsila neki engleski megatrend i zato sto prilicno sumnjam u njenu strucnost i sposobnosti, osim sposobnosti da izbacuje gomilu birokratskih fraza. a sta ona radi u svom privatnom zivotu ne treba nikoga da zanima, a posebno spc. mada kad bolje razmislim svejedno je ko ce biti na mestu premijera ionako ce to biti novi mirko cvetkovic pa koga kod da postavi

dzamahirija

pre 7 godina

Nije im smetao Kacavenda(sluzbeno ime: Pablo), a tolike godine se znalo da je gej. Doduse, zvanicno tek onda kada je sluzba odlucila da ga pusti niz vodu.

crni sin

pre 7 godina

meni bi ana brnabic smetala na mestu premijera zato sto je zavrsila neki engleski megatrend i zato sto prilicno sumnjam u njenu strucnost i sposobnosti, osim sposobnosti da izbacuje gomilu birokratskih fraza. a sta ona radi u svom privatnom zivotu ne treba nikoga da zanima, a posebno spc. mada kad bolje razmislim svejedno je ko ce biti na mestu premijera ionako ce to biti novi mirko cvetkovic pa koga kod da postavi

Kole

pre 7 godina

Ja ne razumem zašto uopšte nekome treba da bude bitno mišljenje crkve?! Šta sad, ako oni propagiraju npr. neku svakodnevnu molitvu, da uvedemo i to u zakone da to mora, jer crkva je rekla?!
Njihova pozicija u društvu je bila najbolje definisana za vreme komunista - ne pitam te ništa, ne pitaj me ništa....

Nikola

pre 7 godina

Ovo je jezivo! Ako će SPC da se išta pita oko izbora premijera, pa nismo mi za EU, mi smo za najdublji pećinu! Da svi kao narod uđemo u nju, na čelu kolone patrijarh, da upalimo vatru i da gledamo senke po zidu.
Odgovorna država bi uplitanje crkve u politiku oštro osudila! Naravno to nismo i pojam "sekularna država" je u Srbiji čisto tako, reda radi.
A i kad je SPC protiv gej premijera, zašto štiti pedofile i zašto ne pomogne narodu pošto imaju više zlata nego država?!

Boye se ne boye

pre 7 godina

Pa može li Irinej? Ili nek odredi nekoga, ako on ne postiže od molitve i asketskog života... Evo Kačavenda je u penziji pa bi se reaktivirao... da pomogne... za Srbiju nije njemu teško.

Jole

pre 7 godina

SPC je po zakonu nevladina organizacija.To što mi sveštenicima plaćamo socijalno, zdravstveno,radni staž...mi smo idioti!Kad se to ukine,kada počnu da plaćaju porez na nekretnine i zarade onda mogu da daju svoje mišljenje,naravno kao i svaka nevladina organizacija.Srbija je Sekularna država,valjda???

član KPJ

pre 7 godina

Opaaaaa.... SPC se konačno deklarisala i kao politički (a ne samo verski) faktor u Srbiji. Moj je predlog da, konačno, osnuju i političku stranku, uđu u parlament, pa da onda kadriraju za najviše državne poslove. Do tada neka se pozabave Pahomijem, Kačavendom i ostalim njihovim viđenim članovima i njihovim seksualnim opredeljenjima.

DEDA CVETKO

pre 7 godina

Meni licno Gospodjica Brnabic ne smeta zato sto je gej, vec zato sto su njena "dostignuca" za par meseci koliko je bila ministarka drzavne uprave apsolutno porazavajuca i katastrofalna i po drzavu i po narod. Po kom osnovu kompetencije i strucnosti bi ova osoba trebalo da postane predsednik vlade?

s.

pre 7 godina

A sada spc odlučuje o Premijeru? Nisam znao, mislio sam, u svojoj gluposti, da smo svetovna država i da je crkva odvojena od iste.
Očigledno spc je iznad države, meša se u sve, ne plaća porez, popovi pedofili ne odgovaraju pred zakonom...

Балвани

pre 7 godina

Smeta im što je neko gej, a ne smetaju im pedofili u svojim redovima.
(poltron, 12. maj 2017 08:06)
Одличан ти је коментар, а могли би и мало чешће Jеванђеље да прочитају. Све им лепо пише.
„A zašto vidiš trun u oku brata svog, a brvna u oku svom ne osećaš? Ili, kako možeš reći bratu svom: Stani da ti izvadim trun iz oka tvog; a eto brvno u oku tvom? Licemere! Izvadi najpre brvno iz oka svog, pa ćeš onda videti izvaditi trun iz oka brata svog.“

Salvi

pre 7 godina

Ovaj tekst je samo potvra da će Brnabićka biti premijer. Poenta je "Vučić je odlučan i snažan i ne dozvoljava da mu se drugi mešaju u posao". To što izbor Premijera nije posao Predsednika države, već skupštine o tome ćemo da ćutimo.

VladimirNS

pre 7 godina

Da li smo mi sekularna država?
@Aron
Uopšte društvo nije homofobično, pa u zadnjih 10 dana u BG su prebijene 2 trans osobe što se zna.

Darmon

pre 7 godina

Kako neko moze da propoveda veru, i onu zapovest "ljubi bliznjeg svoga kao samoga sebe", a sa druge strane diskriminisati osobu za koju se kaze da je homoseksualac? To nije hriscanski.

neko

pre 7 godina

..ok, voleo bi da vidim tekst na temu - ministarska Brnabic sjajan kandidat za premijera, uprkos protivljenju crkve, jer je uspesno resila problem sa izdavanjem zravstvenih knjizica, dovela biracke spiskove na razumnu meru, uticala da preduzetnici znaju koji su im troskovi poslovanja na nivou lokalnih samouprava, imala sjajan uspeh sa povecanjem javnih prihoda po osnovu PDV putem nagradne igre, uspostavila iole funcionalan e-government sistem, omogucila da glasamo online, omogucila da placamo admin troskove online, napravila portal da nam drzava javlja kad da dodjemo po zamenjenu knjizicu ili dozvolu umesto da se sami prijavljujemo, placamo, cekamo u redu, placamo kazne na kazne na kazne..Ovako, svejedno mi je ko ce biti premijer, vidim da A.Brnabic nece odudarati od sablona "ne radi nista bez dalje komande", sto se mene tice, puna podrska, gledacu i dalje da me se odluke politicara sto manje doticu..

eccles

pre 7 godina

(вера се не маже на хлеб, 12. maj 2017 10:52):

crkva nije kriva za stanje u njoj i svoje pogubno delovanje na srpski narod?!! izvini, a ko je kriv sto crkva nije ociscena od pedofila i materijalista - ja?

hoces mi reci da jedna nacional socijalisticka partija nemacke i nije bila tako losa, zato sto je hitler voleo pse, a zaboga - nikog nije udavio svojerucno?

razumem ja sta ti hoces da kazes, ali prihvati cinjenicu da je danas SPC kao institucija problem, a da su pojedini casni svestenici redak izuzetak.

na stranu sto bi trebalo da pricamo o tome cime je doticna osoba zasluzila (ili nije, o cemu zapravo ima vise da se prica) da bude premijer, a ne o licnom misljenju nekolicine anahronih, zluradih i samozivih staraca.

Srboljub

pre 7 godina

Ni ja, ni moje okruženje ne želimo konstantno uplitanje SPC u svakodnevici, šta ćemo sad? Dr’šte se, popovi, svojih nebeskih resora, ostavite se politike, nije valjda ozbiljno shvaćen Tadićev (ex Predsednik) gaf: „Crkva da se pita“?

VladaBGD

pre 7 godina

Pravoslavan sam i sebe smatram vernikom.
Ovakvi stavovi SPC su krajnji stadijum licemerstva i nemorala.
Smeta im potencijalna gay premijerka, ali im nikako ne smetaju razvratne i bahate vladike. Gay pedofili u sopstvenim redovima, čija dela zataškavaju i prave se kao da se ništa nije desilo. Svi se dobro sećamo afere sa Pahomijem i Kačavendom.
Setimo se samo prebogatih vladičanskih dvorova i besnih limuzina od par stotina hiljada evra, onih koji su se zavetovali na život u sirimaštvu.

Ova i ovakva crkva nanosi samoj sebi ogromnu štetu, šireći licemerstvo, blud, nemoral i bahatost.

how yes no

pre 7 godina

SPC nikada i ni u jednoj situaciji nije imala uticaj na ovakva pitanja. Može biti samo da država odlučuje o pozicijama unutar SPC obrnuto nije moguće. Pre će biti da se unutar vladajućih krugova vodi medjusobna borba za premijersku poziciju i u tome su sva sredstva dozvoljena. SPC u ovom slučaju treba da posluži samo kao izgovor. Kada ste čuli da se SPC oglasila zbog stravićne ekonomske krize i tragičog položaja u kome se naš narod našao? Nikada, crkva će uvek i u svakoj situaciji slediti zvaničnu državnu politiku bez ikakvog pogovora.

Aron

pre 7 godina

Ja mislim da to nisu tačne trdnje Blica. U Srbiji je sasvim normalno da budeš LGBT osoba i ne vidim zašto bi se SPC za to zanimala ili pak bila protiv toga. Da je to malo neobično i tabu to stoji jer smo mi dosta konzervativno društvo. Ali hvala bogu prema LGBT osobama ne postoji nikakva diskriminacija i njih ima u svim sferam društva kao doktori, advokati, inžinjeri... Svi će reći da je ovo društvo homofobično zbog problema oko organizovanja gej parade, tu su u zabludi jer oni koji su pravili probleme su manjina huligana i to im dolazi kao neki izgovor za nasilje. Evo na primer ja ne znam slučaj da je neka osoba bila ubijena zato što je druge seksualne orjentacije. Ili da je u prošlosti dok je to bilo ilegalno neko bio osuđen zbog toga ili da je čak podneta krivična prijava. To je zato što smo mi uz sve mane dosta tolerantni prema različitostima. Da je ovde isto kao u Holandiji ili Švedskoj to neću da kažem jer oni tamo imaju više sloboda kao na primer pravo da sklapaju brak. Doduše to će biti i kod nas jednog dana kada dostignemo njihov nivo proizvodnih snaga i kvaliteta života. Lako je njima da šire LGBT prava kada žive u de fakto raju gde su sve potrebe i prava obićnih ljudi i više nego zadovoljena. Oni ne rade za 25 000 i nemaju ovoliki broj nezaposlenosti, kriminala i korupcije, tako da oni mogu slobodno da povečavaju svoju toleranciju u zakonskom i moralnom smislu

Mile Lajkovac

pre 7 godina

Kafanska politika na delu. A drzava i dalje propada. Visoko obrazovani odlaze, a oni malobrojni koji ostaju rade za bedne pare, mnogu su i bez posla, o stambenom pitanju da i ne govorimo ... Kazna stize kaznu, kamata kamatu, a vi se bavite glupostima! Sto rece neko dole, apsolutno je svejedno ko ce biti premijer, to ce biti neki Vucicev "Mirko Cvetkovic", dezurni klimoglav koji ce samo ponavljati mantru: da, sefe ... razumem, sefe ... kako ti kazes, sefe ... A drzava i dalje propada. Visoko obrazovani odlaze ...

Marko

pre 7 godina

Šta ima SPC da se meša u izbor premijera? Bolje da se bave humanitarnim radom. Takođe, mogli bi da počnu da plaćaju PDV za aktivnosti kojima se bave. Nadam se da će budući premijer/ka pozabaviti oporezivanjem SPC.

вера се не маже на хлеб

pre 7 godina

То што је Србија секуларна држава не значи да Црква као верска институција у дубокој историјској и државотворној вези са народом, од постанка тог народа, не значи да не треба да има никакве везе са одлука које се односе на будућност тог народа. Ако ништа, имају право на мишљење. Црква је уназад 1000 година одшколовала највеће интелектуалце наше историје. Црква је заслужна што Србија као држава и народ уопште постоје. Црква је уназад 500 година на свим фронтовима уништавана, паљена, гажена, омаловажана. Верници те цркве су због своје вере исто убијани, гажени, паљени, протеривани, омаловажавани.
Имајте мало памети и достојанства драги грађани.

То што у цркви постоје екуменисти који хоће јединство са папом, сексуални манијаци, што не плаћају порез, што возе скупа кола не значи да је црква као институција крива и њено учење већ људи који је воде. Када нападате, нападајте људе именом и презименом.

lakana

pre 7 godina

S obzirom na to da nam je patrijarh usko povezan sa strankom na vlasti, ovo se i da ocekivati. S druge strane, vecina pukog sveta je i dalje duboko religiozno i ne prihvata niti novo niti nepoznato, a kamo li nesto njima cudno pa ce ovo i da se podrzi.
Popovima bolje da se naplacuje porez i da se lagano udaljuju od politike i drustvenog uticaja.

Dragan

pre 7 godina

Nadam se da oni što odlučuju raspolažu minimumom zdravog razuma te da se neće obazirati na stajalište crkve. Već je paradoksalna činjenica da crkva ima mišljenje o izbora za premijera. Već to veze sa religijom nema. Zemlju treba da vodi najstručnija osoba, a crkva nek bira svoje vođe.

Sabre

pre 7 godina

Ni mi ne zelimo da se jedna religiozna organizacija mesa u politiku u sekularnoj drzavi. Kako bih ja ove vratio na fabricke pretpostavke iz Titovog vremena, to bi mi bila bukvalno prva stvar koju bih uradio po dolasku na vlast.

Nesa

pre 7 godina

Ako malo pazljivije analizirate stvari, shvaticete da su protiv gej populacije jedino religiozne grupe. One su jedini i iskljucivi izvor homofobije. Oni su izvor gluposti i zatupljenosti u svim drustvima pa i nasem. Pokusavaju da proguraju pogresnu hipotezu da je homoseksualizam "neprirodan" bez obzira sto se javlja u oko 1500 vrsta sisara na nasoj planeti. Svoje gluposti propagiraju pomocu mnogo novca kojim raspolazu u politickog kapitala od stotinjak hiljada glasova koji su svakom politicaru dragi pa ne zele mnogo da se zameraju. Mislim da je vreme da SPC vratimo u crkve i da tamo poropovedaju svoje destruktivne bajke, i da ostave ovu zemlju na miru da ide napred. "Vrednosti" bronzanog doba nam ne trebaju, mesto im je na deponiji istorije. Tamo ih cekaju hiljade mrtvih religija, tamo im je i mesto.

Komša

pre 7 godina

SPC nebitna.Priča o gej lobiju je spin da se ne priča o NALEDu.
Tako je bilo i kada je postala ministar.
Ona aktivno ne promoviše gej prava itd. pa čak ni homofobi na nju ne reaguju.
Veštačka frka.

Mira

pre 7 godina

SPC je firma kao i svaka druga samo sto ne placa porez a uzima novac od vernika i to debelo.Ne mozes da se krstis,vencas sahranis pokojnika ako ne platis crkvi porez i usluge.Vera i religija su nesto drugo.Ko smo mi da bilo kome sudimo? SPC i mi sami treba da volimo i prastamo.Neka srede kriminal,korupciju i pedofiliju u svojim redovima.Ja sam licno protiv ove vlasti ali zbog politike koju vode a ne zbog toga sto je neko iz njihovih redova gej.

AAAAAAAAAAAAAAAA

pre 7 godina

A kako se o tome izjašnjavaju predstavnici i zastupnici drugih konfesija ovde. Želim da verujem da je ovo saopštenje podmetnuto SPC.

DEDA CVETKO

pre 7 godina

Meni licno Gospodjica Brnabic ne smeta zato sto je gej, vec zato sto su njena "dostignuca" za par meseci koliko je bila ministarka drzavne uprave apsolutno porazavajuca i katastrofalna i po drzavu i po narod. Po kom osnovu kompetencije i strucnosti bi ova osoba trebalo da postane predsednik vlade?

crni sin

pre 7 godina

meni bi ana brnabic smetala na mestu premijera zato sto je zavrsila neki engleski megatrend i zato sto prilicno sumnjam u njenu strucnost i sposobnosti, osim sposobnosti da izbacuje gomilu birokratskih fraza. a sta ona radi u svom privatnom zivotu ne treba nikoga da zanima, a posebno spc. mada kad bolje razmislim svejedno je ko ce biti na mestu premijera ionako ce to biti novi mirko cvetkovic pa koga kod da postavi

Aron

pre 7 godina

Ja mislim da to nisu tačne trdnje Blica. U Srbiji je sasvim normalno da budeš LGBT osoba i ne vidim zašto bi se SPC za to zanimala ili pak bila protiv toga. Da je to malo neobično i tabu to stoji jer smo mi dosta konzervativno društvo. Ali hvala bogu prema LGBT osobama ne postoji nikakva diskriminacija i njih ima u svim sferam društva kao doktori, advokati, inžinjeri... Svi će reći da je ovo društvo homofobično zbog problema oko organizovanja gej parade, tu su u zabludi jer oni koji su pravili probleme su manjina huligana i to im dolazi kao neki izgovor za nasilje. Evo na primer ja ne znam slučaj da je neka osoba bila ubijena zato što je druge seksualne orjentacije. Ili da je u prošlosti dok je to bilo ilegalno neko bio osuđen zbog toga ili da je čak podneta krivična prijava. To je zato što smo mi uz sve mane dosta tolerantni prema različitostima. Da je ovde isto kao u Holandiji ili Švedskoj to neću da kažem jer oni tamo imaju više sloboda kao na primer pravo da sklapaju brak. Doduše to će biti i kod nas jednog dana kada dostignemo njihov nivo proizvodnih snaga i kvaliteta života. Lako je njima da šire LGBT prava kada žive u de fakto raju gde su sve potrebe i prava obićnih ljudi i više nego zadovoljena. Oni ne rade za 25 000 i nemaju ovoliki broj nezaposlenosti, kriminala i korupcije, tako da oni mogu slobodno da povečavaju svoju toleranciju u zakonskom i moralnom smislu

Salvi

pre 7 godina

Ovaj tekst je samo potvra da će Brnabićka biti premijer. Poenta je "Vučić je odlučan i snažan i ne dozvoljava da mu se drugi mešaju u posao". To što izbor Premijera nije posao Predsednika države, već skupštine o tome ćemo da ćutimo.

вера се не маже на хлеб

pre 7 godina

То што је Србија секуларна држава не значи да Црква као верска институција у дубокој историјској и државотворној вези са народом, од постанка тог народа, не значи да не треба да има никакве везе са одлука које се односе на будућност тог народа. Ако ништа, имају право на мишљење. Црква је уназад 1000 година одшколовала највеће интелектуалце наше историје. Црква је заслужна што Србија као држава и народ уопште постоје. Црква је уназад 500 година на свим фронтовима уништавана, паљена, гажена, омаловажана. Верници те цркве су због своје вере исто убијани, гажени, паљени, протеривани, омаловажавани.
Имајте мало памети и достојанства драги грађани.

То што у цркви постоје екуменисти који хоће јединство са папом, сексуални манијаци, што не плаћају порез, што возе скупа кола не значи да је црква као институција крива и њено учење већ људи који је воде. Када нападате, нападајте људе именом и презименом.

Kole

pre 7 godina

Ja ne razumem zašto uopšte nekome treba da bude bitno mišljenje crkve?! Šta sad, ako oni propagiraju npr. neku svakodnevnu molitvu, da uvedemo i to u zakone da to mora, jer crkva je rekla?!
Njihova pozicija u društvu je bila najbolje definisana za vreme komunista - ne pitam te ništa, ne pitaj me ništa....

neko

pre 7 godina

..ok, voleo bi da vidim tekst na temu - ministarska Brnabic sjajan kandidat za premijera, uprkos protivljenju crkve, jer je uspesno resila problem sa izdavanjem zravstvenih knjizica, dovela biracke spiskove na razumnu meru, uticala da preduzetnici znaju koji su im troskovi poslovanja na nivou lokalnih samouprava, imala sjajan uspeh sa povecanjem javnih prihoda po osnovu PDV putem nagradne igre, uspostavila iole funcionalan e-government sistem, omogucila da glasamo online, omogucila da placamo admin troskove online, napravila portal da nam drzava javlja kad da dodjemo po zamenjenu knjizicu ili dozvolu umesto da se sami prijavljujemo, placamo, cekamo u redu, placamo kazne na kazne na kazne..Ovako, svejedno mi je ko ce biti premijer, vidim da A.Brnabic nece odudarati od sablona "ne radi nista bez dalje komande", sto se mene tice, puna podrska, gledacu i dalje da me se odluke politicara sto manje doticu..

Nikola

pre 7 godina

Ovo je jezivo! Ako će SPC da se išta pita oko izbora premijera, pa nismo mi za EU, mi smo za najdublji pećinu! Da svi kao narod uđemo u nju, na čelu kolone patrijarh, da upalimo vatru i da gledamo senke po zidu.
Odgovorna država bi uplitanje crkve u politiku oštro osudila! Naravno to nismo i pojam "sekularna država" je u Srbiji čisto tako, reda radi.
A i kad je SPC protiv gej premijera, zašto štiti pedofile i zašto ne pomogne narodu pošto imaju više zlata nego država?!

Jole

pre 7 godina

SPC je po zakonu nevladina organizacija.To što mi sveštenicima plaćamo socijalno, zdravstveno,radni staž...mi smo idioti!Kad se to ukine,kada počnu da plaćaju porez na nekretnine i zarade onda mogu da daju svoje mišljenje,naravno kao i svaka nevladina organizacija.Srbija je Sekularna država,valjda???

dzamahirija

pre 7 godina

Nije im smetao Kacavenda(sluzbeno ime: Pablo), a tolike godine se znalo da je gej. Doduse, zvanicno tek onda kada je sluzba odlucila da ga pusti niz vodu.

član KPJ

pre 7 godina

Opaaaaa.... SPC se konačno deklarisala i kao politički (a ne samo verski) faktor u Srbiji. Moj je predlog da, konačno, osnuju i političku stranku, uđu u parlament, pa da onda kadriraju za najviše državne poslove. Do tada neka se pozabave Pahomijem, Kačavendom i ostalim njihovim viđenim članovima i njihovim seksualnim opredeljenjima.

s.

pre 7 godina

A sada spc odlučuje o Premijeru? Nisam znao, mislio sam, u svojoj gluposti, da smo svetovna država i da je crkva odvojena od iste.
Očigledno spc je iznad države, meša se u sve, ne plaća porez, popovi pedofili ne odgovaraju pred zakonom...

Darmon

pre 7 godina

Kako neko moze da propoveda veru, i onu zapovest "ljubi bliznjeg svoga kao samoga sebe", a sa druge strane diskriminisati osobu za koju se kaze da je homoseksualac? To nije hriscanski.

Boye se ne boye

pre 7 godina

Pa može li Irinej? Ili nek odredi nekoga, ako on ne postiže od molitve i asketskog života... Evo Kačavenda je u penziji pa bi se reaktivirao... da pomogne... za Srbiju nije njemu teško.

VladimirNS

pre 7 godina

Da li smo mi sekularna država?
@Aron
Uopšte društvo nije homofobično, pa u zadnjih 10 dana u BG su prebijene 2 trans osobe što se zna.

Балвани

pre 7 godina

Smeta im što je neko gej, a ne smetaju im pedofili u svojim redovima.
(poltron, 12. maj 2017 08:06)
Одличан ти је коментар, а могли би и мало чешће Jеванђеље да прочитају. Све им лепо пише.
„A zašto vidiš trun u oku brata svog, a brvna u oku svom ne osećaš? Ili, kako možeš reći bratu svom: Stani da ti izvadim trun iz oka tvog; a eto brvno u oku tvom? Licemere! Izvadi najpre brvno iz oka svog, pa ćeš onda videti izvaditi trun iz oka brata svog.“

eccles

pre 7 godina

(вера се не маже на хлеб, 12. maj 2017 10:52):

crkva nije kriva za stanje u njoj i svoje pogubno delovanje na srpski narod?!! izvini, a ko je kriv sto crkva nije ociscena od pedofila i materijalista - ja?

hoces mi reci da jedna nacional socijalisticka partija nemacke i nije bila tako losa, zato sto je hitler voleo pse, a zaboga - nikog nije udavio svojerucno?

razumem ja sta ti hoces da kazes, ali prihvati cinjenicu da je danas SPC kao institucija problem, a da su pojedini casni svestenici redak izuzetak.

na stranu sto bi trebalo da pricamo o tome cime je doticna osoba zasluzila (ili nije, o cemu zapravo ima vise da se prica) da bude premijer, a ne o licnom misljenju nekolicine anahronih, zluradih i samozivih staraca.

Nesa

pre 7 godina

Ako malo pazljivije analizirate stvari, shvaticete da su protiv gej populacije jedino religiozne grupe. One su jedini i iskljucivi izvor homofobije. Oni su izvor gluposti i zatupljenosti u svim drustvima pa i nasem. Pokusavaju da proguraju pogresnu hipotezu da je homoseksualizam "neprirodan" bez obzira sto se javlja u oko 1500 vrsta sisara na nasoj planeti. Svoje gluposti propagiraju pomocu mnogo novca kojim raspolazu u politickog kapitala od stotinjak hiljada glasova koji su svakom politicaru dragi pa ne zele mnogo da se zameraju. Mislim da je vreme da SPC vratimo u crkve i da tamo poropovedaju svoje destruktivne bajke, i da ostave ovu zemlju na miru da ide napred. "Vrednosti" bronzanog doba nam ne trebaju, mesto im je na deponiji istorije. Tamo ih cekaju hiljade mrtvih religija, tamo im je i mesto.

Srboljub

pre 7 godina

Ni ja, ni moje okruženje ne želimo konstantno uplitanje SPC u svakodnevici, šta ćemo sad? Dr’šte se, popovi, svojih nebeskih resora, ostavite se politike, nije valjda ozbiljno shvaćen Tadićev (ex Predsednik) gaf: „Crkva da se pita“?

VladaBGD

pre 7 godina

Pravoslavan sam i sebe smatram vernikom.
Ovakvi stavovi SPC su krajnji stadijum licemerstva i nemorala.
Smeta im potencijalna gay premijerka, ali im nikako ne smetaju razvratne i bahate vladike. Gay pedofili u sopstvenim redovima, čija dela zataškavaju i prave se kao da se ništa nije desilo. Svi se dobro sećamo afere sa Pahomijem i Kačavendom.
Setimo se samo prebogatih vladičanskih dvorova i besnih limuzina od par stotina hiljada evra, onih koji su se zavetovali na život u sirimaštvu.

Ova i ovakva crkva nanosi samoj sebi ogromnu štetu, šireći licemerstvo, blud, nemoral i bahatost.

Marko

pre 7 godina

Šta ima SPC da se meša u izbor premijera? Bolje da se bave humanitarnim radom. Takođe, mogli bi da počnu da plaćaju PDV za aktivnosti kojima se bave. Nadam se da će budući premijer/ka pozabaviti oporezivanjem SPC.

how yes no

pre 7 godina

SPC nikada i ni u jednoj situaciji nije imala uticaj na ovakva pitanja. Može biti samo da država odlučuje o pozicijama unutar SPC obrnuto nije moguće. Pre će biti da se unutar vladajućih krugova vodi medjusobna borba za premijersku poziciju i u tome su sva sredstva dozvoljena. SPC u ovom slučaju treba da posluži samo kao izgovor. Kada ste čuli da se SPC oglasila zbog stravićne ekonomske krize i tragičog položaja u kome se naš narod našao? Nikada, crkva će uvek i u svakoj situaciji slediti zvaničnu državnu politiku bez ikakvog pogovora.

Dragan

pre 7 godina

Nadam se da oni što odlučuju raspolažu minimumom zdravog razuma te da se neće obazirati na stajalište crkve. Već je paradoksalna činjenica da crkva ima mišljenje o izbora za premijera. Već to veze sa religijom nema. Zemlju treba da vodi najstručnija osoba, a crkva nek bira svoje vođe.

lakana

pre 7 godina

S obzirom na to da nam je patrijarh usko povezan sa strankom na vlasti, ovo se i da ocekivati. S druge strane, vecina pukog sveta je i dalje duboko religiozno i ne prihvata niti novo niti nepoznato, a kamo li nesto njima cudno pa ce ovo i da se podrzi.
Popovima bolje da se naplacuje porez i da se lagano udaljuju od politike i drustvenog uticaja.

Sabre

pre 7 godina

Ni mi ne zelimo da se jedna religiozna organizacija mesa u politiku u sekularnoj drzavi. Kako bih ja ove vratio na fabricke pretpostavke iz Titovog vremena, to bi mi bila bukvalno prva stvar koju bih uradio po dolasku na vlast.

Mile Lajkovac

pre 7 godina

Kafanska politika na delu. A drzava i dalje propada. Visoko obrazovani odlaze, a oni malobrojni koji ostaju rade za bedne pare, mnogu su i bez posla, o stambenom pitanju da i ne govorimo ... Kazna stize kaznu, kamata kamatu, a vi se bavite glupostima! Sto rece neko dole, apsolutno je svejedno ko ce biti premijer, to ce biti neki Vucicev "Mirko Cvetkovic", dezurni klimoglav koji ce samo ponavljati mantru: da, sefe ... razumem, sefe ... kako ti kazes, sefe ... A drzava i dalje propada. Visoko obrazovani odlaze ...

AAAAAAAAAAAAAAAA

pre 7 godina

A kako se o tome izjašnjavaju predstavnici i zastupnici drugih konfesija ovde. Želim da verujem da je ovo saopštenje podmetnuto SPC.

Komša

pre 7 godina

SPC nebitna.Priča o gej lobiju je spin da se ne priča o NALEDu.
Tako je bilo i kada je postala ministar.
Ona aktivno ne promoviše gej prava itd. pa čak ni homofobi na nju ne reaguju.
Veštačka frka.

Mira

pre 7 godina

SPC je firma kao i svaka druga samo sto ne placa porez a uzima novac od vernika i to debelo.Ne mozes da se krstis,vencas sahranis pokojnika ako ne platis crkvi porez i usluge.Vera i religija su nesto drugo.Ko smo mi da bilo kome sudimo? SPC i mi sami treba da volimo i prastamo.Neka srede kriminal,korupciju i pedofiliju u svojim redovima.Ja sam licno protiv ove vlasti ali zbog politike koju vode a ne zbog toga sto je neko iz njihovih redova gej.