Stav Kremlja o S-300 u Srbiji: To je osetljivo...

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je vojno-tehnička saradnja Rusije i Srbije bila jedna od tema razgovora zvaničnika na najvišem nivou iz dve zemlje.

Izvor: B92

Utorak, 18.04.2017.

07:14

Stav Kremlja o S-300 u Srbiji: To je osetljivo...
Thinkstock

Odgovarajući na pitanje o tome da li su dve zemlje razgovarale na najvišem nivou o isporuci ruskih sistema protivvazdušne odbrane S-300 Srbiji, Peskov je rekao da vojno-tehnička saradnja "spada u kategoriju izuzetno osetljivih tema" i da "vojno-tehnička saradnja jeste na dnevnom redu razgovora na visokom i najvišem nivou", preneo je Tas.

Portparol ruskog predsednika Vladimira Putina odbio je da precizira da li su mogući neki konkretni sporazumi u ovoj oblasti.

Srpski premijer Aleksandar Vučić rekao je ranije da bi Srbija želela da ima ruski S-300 raketni sistem zemlja-vazduh i da je o tome razgovarao s Putinom.

Vučić je pre toga rekao da je ruski raketni sistem S-300 "previše skup" za Srbiju, ali je Rusija izrazila želju da pomogne kroz određene sporazume.

Vojno-tehnička saradnja bila je jedna od glavnih tema tokom Vučićeve posete Moskvi 27. marta, a dve strane su razgovarale o nameri Srbije da kupi raketni sistem protivvazdušne odbrane tipa Buk, srednjeg dometa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: