"Moguće povećanje izlaznosti pred kraj, znaće se oko 19h"

Do 17 časova na predsedničkim izborima glasalo je 40,9 odsto birača upisanih u birački spisak, navode iz Centra za slobodne izbore i demokratiju.

Izvor: B92

Nedelja, 02.04.2017.

18:33

Foto: Tanjug

Osim toga, oni ističu da je reč o nešto nižoj izlaznosti nego na prethodnim predsedničkim izborima.

Kako je rekao predstavnik CeSID-a Đorđe Vuković, nešto veća izlaznost je zabeležena u Beogradu i na teritoriji Vojvodine dok je izlaznost u centralnoj Srbiji niža nego na prethodnom izjašnjavanju birača.

Vuković je rekao da je trenutna izlaznost "najniži trend" u proteklih nekoliko godina, ali da nije nezabeleženo i da se u poslednjih nekoliko sati izlaznost poveća, odnosno da će oko 19 časova biti moguće da se pretpostavi da li će konačna izlaznost biti veća ili manja od proseka.

Govoreći o neregularnostima, Vuković je rekao da je u prvih nekoliko časova bilo nekih nepravilnosti u izbornom procesu, odnosno da su neka mesta kasnije otvorena, a da je na nekim biračkim mestima bilo viška ili manjka biračkog materijala.

On je, međutim, rekao da u poslednjih nekoliko sati nije bilo nekih naročitih primedbi i da se može reći da ima relativno malo nepravilnosti u izbornom procesu.

Dešavanja sa izbora uživo možete pratiti - OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: