Bela kuća čestitala Evropskoj uniji 60. rođendan

Bela kuća čestitala je Evropskoj uniji 60. godišnjicu potpisivanja Rimskog ugovora i osnivanja Evropske ekonomske zajednice.

Izvor: B92

Subota, 25.03.2017.

09:47

Bela kuća čestitala Evropskoj uniji 60. rođendan
Foto: GettyImages

Kako navode, dva kontinenta dele iste vrednosti i posvećenost unapređenju mira i bezbednosti.

Poruka Bele kuće odražava primetnu promenu tona administracije predsednika Donalda Trampa, koja je ranije izražavala duboki skepticizam u pogledu Brisela, ocenjuje AFP.

"SAD čestitaju EU 60. godišnjicu potpisivanja Rimskog ugovora 1957. i osnivanja Evropske ekonomske zajednice. Naša dva kontinenta dele iste vrednosti i, pre svega, istu posvećenost unapređenju mira i prosperiteta kroz slobodu, demokratiju i vladavinu prava", stoji u čestitki.

Bela kuća, takođe, poručuje da se, zajedno sa EU, raduje zajedničkoj bezbednosti i prosperitetu u narednih još 60 i više godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: