"Haos je izazvao pijani vozač koji je bežao od policije"

Francuske vlasti veruju da je muškarac koji je uhapšen pod sumnjom da je želeo da izvede napad u belgijskom Antverpenu, državljanin Tunisa koji je bio pijan.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.03.2017.

20:41

Thinkstock

Dodaje se i da je on verovatno pokušavao da pobegne kontroli policije, prenosi Rojters.

Kako navodi britanska agencija, pozivajući se na obaveštene izvore, taj muškarac, koji živi u Francuskoj, nije bio poznat obaveštajnim službama, ali jeste bio poznat policiji zbog krivičnih dela.

"On nije želeo da se zabije automobilom u vojnike. Mislimo da je želeo da izbegne kontrolu", naveo je izvor.

Belgijske bezbednosne snage pronašle su više vrsta oružja u automobilu francuskog državljanina, obučenog u kamuflažnu odeću, koji je pokušao da kolima u punoj brzini uleti u šoping zonu u belgijskom lučkom gradu Antverpenu, prenosi AFP.

Federalno tužilaštvo te zemlje je navelo da je pronađena puška, oružje koje ima sečiva i boca sa tečnošću koja još nije identifikovana.

"Osumnjičeni je Muhamed R., rođen 8. maja 1977, francuski je državljanin i živi u Francuskoj", saopštilo je tužilaštvo.

Šef antverpenske policije Serž Mujters je objavio je prethodno da je muškarac severnoafričkog porekla.

"Vozilo sa francuskim tablicama pokušalo je da u punoj brzini uđe u Meir (ulicu poznatu po šopingu). Muškarac u kamuflažnoj odeći je odveden", kazao je Mujters na konferenciji za medije.

On je naveo da su "pešaci morali da skoče u stranu".

"Zahvaljujem u ime celog Antverpena vojnicima koji su intervenisali, policijskim službama i snagama za specijalne intervencije", rekao je Mujters.

AFP podseća da je ovaj napad usledio dan nakon napada ispred britanskog parlmenta u kojem su ubijene tri osobe i napadač, na godišnjicu napada u Briselu u kojima je prošle godine stradalo 32 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: