Subota, 25.02.2017.

13:33

Čanak: Nije dobro za Srbiju da Vučić bude predsednik

Lider LSV Nenad Čanak izjavio je u Novom Bečeju da nije dobro za Srbiju da Aleksandar Vučić bude njen predsednik.

Izvor: Beta

Čanak: Nije dobro za Srbiju da Vučić bude predsednik
Foto: Tanjug

Čanak je na stranačkom kongresu pozvao na "borbu protiv Vučića", navodeći da će LSV "učiniti sve" da aktuelni premijer ne postane predsednik Srbije.

"Moramo učiniti sve što je u našoj moći, demokratskim sredstvima, da Aleksandar Vučić ne pobedi. Radićemo sve što se od nas traži da bismo počeli demontirati ove instrumente terora koji opet postoje širom Srbije", kazao je lider LSV.

Čanak je ocenio da predsednički izbori treba konačno da naruše vertikalu vlasti, u kojoj Srpska napredna stranka sa svojim koalicionim partnerima drži vlast na svim nivoima, od državnog, preko pokrajinskog do lokalnog.

On je podsetio da je LSV, u želji da bude medijator, pozvao buduće predsedničke kandidate Vuka Jeremića i Sašu Jankovića na razgovor i ocenio da je lakše da se dogovore dva čoveka nego dve stranke.

"Ali, nećemo pristati na to da budemo taoci bilo čijih sujeta i manija veličine. Nećemo pristati da budemo ti koji treba slepo da slede nekakve ambicije iz Beograda, bilo sa čije strane da one dolaze", naveo je Čanak.

Dodao je da se aktuelnom režimu na izborima nije moguće suprotstaviti bez jake organizacije.

Čanak je ocenio da su izbori za Savet Mesne zajednice u mestu Bočar, u opštini Novi Bečej, "jedan od najstrašnijih primera kako izgleda gaženje ljudskog dostojanstva" i dodao da je takva situacija i u Beloj Crkvi i u brojnim drugim sredinama u Vojvodini i Srbiji.

"Svako ko je danas ovde može da nam kaže kako to izgleda u sredini iz koje dolazi. Zlo se širi onoliko koliko ljudi nisu spremni da mu se suprotstave", kazao je Čanak.

On je odbacio optužbe da je LSV "lažna opozicija koja daje legitimitet režimu" navodeći da su samo poslanici te stranke "imali smelosti da Vučića u oči pitaju zašto se u njegovim ekspozeima, koji su deblji od telefonskog imenika, jedino ne pominje reč Vojvodina".

"Prekosutra, 27. februara, 13. je godišnjica od kada je Vojvodina prvi put dobila zastavu zahvaljujući LSV. Zatim, 28. februara se navršavaju 43 godine od donošenja Ustava Vojvodine. Ko će se, sem LSV, još setiti ovih datuma? Oni koji su izašli iz Miloševićevog šinjela i sada su nekakva opozicija?", upitao je Čanak.

On je zahvalio predsedniku Liberalno-demokratske partije Čedomiru Jovanoviću što je pomogao LSV-u u trenucima kada je ta stranka ostala bez poslaničkog kluba u Skupštini Srbije, dok je za bivšu poslanicu LSV-a Mariniku Tepić rekao da je napuštanjem poslaničkog kluba počinila izdaju i da je amoralna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: