Tramp proteruje iz SAD 11 miliona stranaca bez dokumenata

Američko Ministarstvo za unutrašnju bezbednost objavilo je nove pooštrene naredbe, koje predstavljaju početak šire akcije protiv nelegalnih imigranata.

Izvor: Tanjug

Utorak, 21.02.2017.

18:41

Tramp proteruje iz SAD 11 miliona stranaca bez dokumenata
Tanjug

Time će biti obuhvaćeno skoro 11 miliona stranaca bez dokumenata.

U dva memoranduma, koje je potpisao ministar za unutrašnju bezbednost Džon Keli, nalaže se graničnoj patroli i imigracionim zvaničnicima da u najkraćem mogućem roku deportuju sve nelegalne imigrante, sem nekoliko izuzetaka, uglavnom kada su u pitanju deca, navodi AFP.

Rojters ističe da te smernice predstavljaju plan za primenu izvršnih naredbi o graničnoj bezbednosti i migracijama, koje je Tramp potpisao 25. januara.

Kako objašnjava Rojters, u smernicama ministarstva navodi se da će administracija američkog predsednika Donalda Trampa ostaviti zaštitne odredbe za imigrante koji su nelegalno ušli u SAD kao deca, ali se to neće odnositi na sve ostale ilegalne imigrante.

Zvaničnici ministarstva, koji nisu želeli da budu imenovani, rekli su novinarima da iako bi svaki imigrant koji nelegalno boravi u zemlji mogao da bude deportovan, ali da će prioritet biti oni koji predstavljaju pretnju.

U pitanju su osobe koje su nedavno ušle u zemlju, osuđeni zločinici i osobe protiv kojih je podignuta optužnica za neki zločin, ali još nisu osuđene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: