Hamenei: Izrael je zloćudni tumor, Palestinu osloboditi

Vrhovni vođa Irana ajatolah Ali Hamenei ocenio je da je Izrael "zloćudni tumor" rekao da Palestinu treba "potpuno osloboditi".

Izvor: B92

Utorak, 21.02.2017.

14:55

Hamenei: Izrael je zloćudni tumor, Palestinu osloboditi
Foto: Thinkstock

"Taj tumor napreduje u fazama i njegovo lečenje takođe mora biti u fazama. Nekoliko intifada (palestinskih pobuna) i otpora omogućilo je ostvarivanje važnih etapa ali se to nastavlja do potpunog oslobađanja Palestine", rekao je Hamenei na konferenciji, prenela je agencija Frans pres.

Na konferenciji koji Iran organizuje svake četiri godine u znak podrške Palestincima, učestvuje 80 degelacija, pretežno iz muslimanskih zemalja kao i propalestinski aktivisti.

Agencija AP podseća da je, s druge stane, novi američki predsednik Donald Tramp rekao da prema Iranu treba zauzeti oštriji stav i podržao Izrael.

Hamenei je rekao da Izrael predstavlja "prljavo poglavlje istorije" i dodao da je to država koja je nastala "dovođenjem Jevreja da nasele zemlju Palestinaca", javila je agencija AP.

Iran nije nikad priznao Izrael kao državu, dok Izrael smatra Iran pretnjom i protivi se sporazumu šest svetskih sila sa Iranom o ograničavanju njegovog nuklearnog programa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: