"Bregzit i Tramp su vizije, problem u Evropi je Evropa"

Italijanski ministar finansija Pjer Karlo Padoan rekao je na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu da je najveći problem u Evropi – Evropa.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.01.2017.

23:34

Getty Images

On je istakao da na Starom kontinentu ne postoji jaka vizija, dok tako nešto vidi u pokretu za izlazak Velike Britanije iz EU i politici Donalda Trampa.

”Izazov koji Bregzit i Tramp postavljaju pred nas je – vizija. Možete biti saglasni ili ne, ali nam Bregzit i Tramp postavljaju izazov. Mi nemamo viziju u Evropi, nemamo viziju koja je uporediva u smislu moći”, rekao je Padoan.

Prema njegovim rečima, Evropa je bila rešenje za mnoge probleme, time što je sprovodila postupak evropskih integracija.

“Sada se to potpuno promenilo. Izlazak Velike Britanije iz Evropske unije i odbijanje ustavnih reformi u Italiji su znaci krize. U ovim okolnostima, evropski lideri moraju da slušaju glas svojih birača i da ozbiljno shvate populističke pokrete. Građani ukazuju na prave probleme. Srednja klasa je izgubila svaku iluziju o boljoj budućnosti, razočarana je poslovima koje radi i lošim momcima”, istakao je Padoan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

16 h

Podeli: