Polarna zima, 60 žrtava u Evropi, u Rumuniji -32

Talas hladnoće u Evropi i dalje odnosi živote uz sedam smrtnih slučajeva na Balkanu, šest u Poljskoj koliko i u Rumuniji od četvrtka.

Izvor: B92

Sreda, 11.01.2017.

10:36

Polarna zima, 60 žrtava u Evropi, u Rumuniji -32
Foto: Tanjug

Ukupan broj stradalih došao je do 60.

U Poljskoj, koja je najugroženija, u ponedeljak je umrlo još 6 osoba, dok je u nekim delovima zemlje temperatura pala na -20 stepeni Celzijusovih, objavio je u utorak Vladin centar za nacionalnu sigurnost.

U Rumuniji je zabeleženo šest smrtnih slučajeva zbog smrzavanja u šest dana, objavilo je Ministarstvo zdravstva.

Na celom području Rumunije u utorak je bilo na snazi upozorenje na ledene temperature jer je u središtu zemlje zabeleženo – 32 stepena. Škole su zatvorene u Bukureštu i okrugu Konstant.

Na Balkanu je najmanje 7 osoba umrlo zbog hladnoće u poslednja 24 sata. U Srbiji su zabeležene tri žrtve, koliko i u Makedoniji, a u Albaniji jedna, izvestili su lokalni mediji u utorak. Na jugu Srbije je proglašeno vanredno stanje.

Plovidba Dunavom je u utorak obustavljena do nove odredbe.

Talas hladnoće iz Skandinavije od kraja nedelje zahvatiće ostatak Evrope gde ugrožava ponajviše beskućnike.

Prema najnovijim prognozama, nakon nekoliko dana s nešto blažim temperaturama, veći deo Evrope očekuje novi prodor hladnog vazduha i novi debeli minusi.

Novi prodor hladnog talasa očekuje se već do petka, ponajpre na području Velike Britanije, Irske, Norveške, Švedske, Danske, delova Beneluksa i baltičkih zemalja, a u danima nakon petka proširiće se i na južnije delove kontinenta. Ipak, naglašava se da ovaj talas, iako će donieti novo zahlađenje, neće biti toliko oštar kao ovaj.

Oko 17. januara, talas će se polako proširiti na zapadnu Evropu, ali i središnju Evropu te Mediteran.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: