Đaci Matematičke uručili poklone deci izbeglicama

Đaci beogradske Matematičke gimnazije uručili su poklone deci izbeglicama sa Bliskog istoka, smeštenim u Zavodu za vaspitanje dece i omladine na Voždovcu.

Izvor: B92

Petak, 02.12.2016.

21:56

Đaci Matematičke uručili poklone deci izbeglicama
Foto: Thinkstock

Učenici Matemematičke gimnazije, okupljeni u altruističkoj sekciji "Šampioni srca" obezbedili su odeću, šalove, kape i obuću za osmoricu dečaka koji su sami iz Avganistana i Pakistana stigli u Srbiju, a koja prema rečima rukovidoca Centra za smeštaj stranih mladih lica Kristine Ristić u toj instituciji borave više meseci.

"Šampioni srca" uzeće učešće i u nedelju u drugom humanitarnom Sportskom bazaru koji će u Mikser Hausu okupiti brojne sportiste, glumce i druge javne ličnosti.

Sav prihod od prodaje sportskih dresova, knjiga, ali i drugih dragocenosti namenjen je izgradnji kliničkog odeljenja za decu obolelu od raka u Nišu, a glavni organizatori te akcije Jovan Simić sa predstavnicima đaka Matematičke gimnazije Ivanom Spajć i Jelenom Ivanović posetio decu iz Avganistana i Pakistana.

Simić je u maju u poslednjoj akciji "Asovi za decu" u kojoj su učestvovale najveće zvezde domaćeg fudbala, za istu namenu, prikupio vise od 120.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: