Većina opozicije podržala DS, izlaze kad Rističević govori

Većina opozicionih poslanika podržaće inicijativu DS za napuštanje skupstinske sale kada u njoj bude govorio Marijan Rističević.

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 18.11.2016.

16:14

Većina opozicije podržala DS, izlaze kad Rističević govori
Foto: Tanjug

Podršku toj inicijativi najavili su LDP, LSV, DJB, Nove stranke, Dveri.

Na pitanja novinara u parlamentu, lider LDP Čedomir Jovanović je rekao da je "užasno" ono što e Rističević uradio i da će svakako podržati predlog DS, ali je ukazao da to nije dovoljno.

Jovanović smatra da bi trebalo da se sazove sednica skupštinskog Kolegijuma, od kojeg očekuje jasan stav - ne samo verbalnu osudu veći i sankcije.

"Svi mi imamo decu, svi smo mi ili smo bili nečija deca, imamo porodice, roditelje, braću, sestre... Na takav način u Srbiji ne sme da se živi. Isto bih se ponašao da je nekome palo na pamet da govori tako o prodici nekoga na vlasti. Ne znam da li postoji dno, ali nikad nismo bili bliže dnu od ovog trenutka", rekao je Jovanović.

Poslanik DS Goran Ćirić ranije tokom dana je najavio da će demokrate napuštati skupštinsku salu kada se Rističević bude obraćao po bilo kojoj temi i pozvao poslanike da na taj način iskažu stav prema "brutalnoj spremnosti da se zalazi u privatne živote i najbežočnijim lazima napadaju politički protivnici, a sada i deca koja se bora za život".

Poslanica LSV-a Marinika Tepić takođe je navela da je njene stranačke kolege odgovoriti na poziv DS, jer smatra da je to jedini način da Rističević više nema "preko potrebnu" publiku za sve što radi.

I Zoran Živković smatra da je Rističevićevo obraćanje bilo nedostojno i izražava spremnost da "učestvuje u svakoj manifestaciji koja treba da iskaže prezir i gađenje prema tome".

Podršku inicijativi najavio je i lider "Dosta je bilo" Saša Radulović, koji je kazao da Rističević svaki put kada govori nekoga vređa, a da su u većini slučajeva to bili poslanici tog pokreta.

Prema njegovim rečima, za vređanja nije kriv sam Rističević, jer je "on takav, kakav je", već da su "krivi" predsedavajući Maja Gojković i Veroljub Arsić, koji, kako kaže, to dozvoljavaju.

"Pozdravljam odluku ostalih opozicionih grupa da napuste salu kada Rističević govori. To nije poruka Rističeviću, to je poruka Maji Gojković", rekao je Radulović.

Poslanik radikala Miljan Damjanović rekao je da svaki poslanik ima pravo i snosi posledice za ono što radi i piše.

"To je lični sukob u koji ne želimo da se mešamo", rekao je Damjanović.

Poslanik Marjan Rističević je pre dva dana na svom Tviter profilu optužio DS da koristi bolest jednogodišnjeg deteta za političku kampanju.

"DS je čudo. Ćerki jednog od njih je 2015. RFZO je platio 460.000 evra operaciju u inostranstvu. Ove godine su sami odbili RFZO da bi pravili kampanju", napisao je Rističević na Tviteru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: