Jedan čovek je kriv što bi Tramp mogao da bude predsednik

Manje od od dve nedelje ostalo je do američkih predsedničkih izbora, a iza Amerikanaca je verovatno najprljavija predsednička kampanja ikada.

Izvor: B92, index.hr

Ponedeljak, 24.10.2016.

08:27

Jedan čovek je kriv što bi Tramp mogao da bude predsednik
Foto: GettyImages

Donald Tramp je, po mnogima, najkontroverzniji kandidat za predsednika SAD ikada, a često su se njegovi protivnici upitali odakle mu uopšte ideja da se kandiduje za predsednika. Mediji su otkrili da je ideja potekla sa Tvitera.

"Independent" je pronašao krivca koji je 2013. godine preko Tvitera predložio Donaldu Trampu da se kandiduje za američkog predsednika. On se zove Rasel Stejinberg i "obratio" se Trampu nakon druge inauguracije Baraka Obame, nakon što je Tramp ružno komentirao američkog predsednika. Rasel je za "Independent" rekao da se dobro seća prepiske s Trampom i da je ritvitovao Donaldu jer ga je užasno živciralo ono što on piše na Tviteru.

"U tom trenutku hteo sam da reaguje na ono što napišem, pa sam odlučio da ga izazovem rečima da mrzi Ameriku i da treba da se kandiduje za predsednika, a on mi je odgovorio da se pazim. Kada su se stvari počele odvijati u njegovu korist i kada je bilo sve očiglednije da će ući u trku za predsednika, nastao je haos. Počeli su da mi prete i njegovi fanovi, ali i fanovi Hilari Klinton. Čitav internet me optužuje da sam mu ja dao ideju da se kandiduje."

On je dodao da ni u snu nije očekivao da će jedan njegov tvit da podigne toliku prašinu i da će ga gotovo ceo svet smatrati odgovornim za činjenicu da bi Donald Tramp mogao da postane novi predsednik SAD.

Rasel je novinarima rekao da će na izborima podržati Hilari Klinton, ali da je ne promoviše previše na društvenim mrežama jer je i dalje uveren da, nasuprot mišljenju, zaista nema moć da utiče na velike stvari u svojoj zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: