Đurić: Ne može izveštaj Tahirijeve u pregovarački okvir

Nedopustivo je da se izveštaj Edite Tahiri o sprovođenju Briselskog sporazuma upisuje u pregovarački okvir za poglavlje 35, izjavio je Marko Đurić.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.10.2016.

11:02

Đurić: Ne može izveštaj Tahirijeve u pregovarački okvir
Foto: Tanjug

"Kada sam uzeo pregovarački okvir za 35, video sam da je nažalost govorila istinu. To je sramota", rekao je Đurić na sednici Odbora za Kosovo i Metohiju.

On je poručio predstavnicima međunarodne zajednice da Srbija ima svoje pregovarče za učlanjenje u Evropsku uniju i da je to ministarka za evropske integracije Srbije Jadranka Joksimović, a ne Edita Tahiri.

Đurić je kazao da je separatizam na KiM ušao u novu opasnu fazu, koja znači otimanje, pljačku, oduzimanje imovine i pokušaj da se pre razgovora u Briselu nađe rešenje za imovinu.

Prištinske vlasti, kako je rekao, pokušavaju da zaokruže proces otimanja srpske imovine, dok međunarodna zajednica ćuti.

Prema Đurićevim rečima, Vlada Srbije je jasno opredeljena da sve rešava na miran način kroz dijalog, ali poslednjih nedelja je sve jasnije da Priština i predstavnici međunarodne zajednice pokušavaju da iskoriste dijalog - ne za normalizaciju odnosa, već kao platformu za nametanja stava o nezavisnosti Kosova.

"Nikada neće naterati Srbiju da prihvati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova", poručio je Đurić.

U Skupštini Srbije u toku je sednica Odbora za KiM na kojoj se govori o aktuelnoj situaciji i dijalogu Beograda i Prištine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: