"Velika se sila upregla protiv male CG. Nije bilo lako"

Lider Demokratske partije Crne Gore Milo Đukanović proglasio je pobedu te partije na parlamentarnim izborima.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.10.2016.

01:00

Foto: Tanjug

On je poručio da je DPS odbranio Crnu Goru i njen put ka evroatlantskim integracijama, te najavio da će ta stranka sa svojim tradicionalnim partnerima, manjinskim partijama, vrlo brzo formirati novu vladu.

Đukanović je obraćajući se iz štaba stranke poručio da je DPS osvojila 36 mandata u crnogorskom parlamentu, što je znatno više nego što je osvojilo gotovo 15 stranaka opozicije okupljenih u različitim grupama i koalicijama.

Aktuelni premijer je zahvalio biračima i poručio da je DPS odbranio Crnu Goru i pravo da, kako je rekao, slobodno upravljamo našom budućnošću.

"S pravom se radujete, DPS je opet pobedila", poručio je Đukanović svojim pristalicama i dodao da je ta stranka osvojila 159.000 glasova, odnosno 36 mandata.

To je, kako je rekao, tačno duplo više od prvog narednog konkurenta.

"Da pomognemo našim konkurentima da se razaberu", rekao je Đukanović, navodeći da je DPS osvojio više glasova nego koalicija Ključ, DF i socijaldemokrate zajedno.

Koliko, kazao je, čovek može da izgubi kontakt s realnošću da na kraju izbornog dana dovede u pitanje pobedu i da bez elementarnog političkog dostojanstva pravi poređenja sa onim što je DPS sam osvojio.

Đukanović je pristalicama poručio da je odbranjena Crna Gora i njeno pravo na slobodno upravljanje budućnošću.

"Velika se sila upregla protiv male Crne Gore. Nije bilo lako", poručio je on, dodavši da Crna Gora nastavlja putem sigurne evropske budućnosti. Kako je rekao, u narednih nekoliko meseci ratifikovaće pristupni protokol s NATO. Tokom mandata nove vlade će se intenzivirati pregovori sa EU i privesti kraju započeti ekonomski projekti.

On je naveo da će posle zvaničnog saopštavanja rezultata, DPS pristupiti razgovorima sa tradicionalnim poltiičkim partnerima i izrazio očekivanje da će za kratko vreme doći do konsenzusa i formiranja nove vlade.

Kako je naveo, DPS će sa partnerima - manjinimskim strankama imati najmanje 42 mandata.

Zahvaljujući se pristalicama na podršci i glasovima, Đukanović je rekao:

"Pomogli ste Crnoj Gori da odbrani nezavisnost, nacionalno dostojanstvo i budućnost potomaka i time potvrdili da je večna Crna Gora."

"Vi ste glasajući za DPS odbranili nezavisnost i odbranili čast naših predaka i budućnost naših potomaka", rekao je Đukanović i dodao:

"Neka je večna Crna Gora."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: