Ruska vojska spremna da razgovara sa SAD o Alepu

Ruska vojska je saopštila da je spremna da nastavi razgovore sa SAD o situaciji u Siriji.

Izvor: B92

Sreda, 28.09.2016.

22:43

Ruska vojska spremna da razgovara sa SAD o Alepu
screenshot

Ruski stručnjaci su spremni da otputuju u Ženevu zbog obnove konsultacija sa SAD u cilju "pronalaženja mogućih načina normalizacije situacije u Alepu", rekao je general pukovnik Viktor Poznikhir.

Američko-rusko primirje u Siriji je propalo, a snage sirijske vlade uz podršku ruskih vojnih aviona pokušale su da prezmu kontrolu naselja u Alepu koja drže pobunjenici, navodi agencija AP.

Državni sekretar SAD Džon Keri zapretio je danas da će prekinuti sve kontakte s Rusijom o Siriji, ukoliko se ne obustavi rusko i sirijsko bombardovanje Alepa.

Keri je takođe rekao u telefonskom razgovoru sa svojim ruskim kolegom Sergejom Lavrovim da su SAD spremne da "suspenduju sva američko-ruska bilateralna angažovanja", uključujući i predloženo partnerstvo u borbi protiv terorizma, "ako Rusija odmah ne preduzme korake za obustavljanje napada na Alepo" i ne uspostavi primirje.

Poznikhir nije komentarisao izjavu američkog državnog sekretara, navoeći samo da je Rusija spremna da nastavi razgovore.

Ruski diplomata Sergej Lavrov pozvao je američkog državnog sekretara Džona Kerija da ostvari obećanja SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: