NUNS: Gradonačelnica Smedereva da se izvini novinarima

NUNS je osudilo uvredljivo ponašanje gradonačelnice Smedereva Jasne Avramović prema novinarima.

Izvor: B92

Sreda, 28.09.2016.

19:33

NUNS: Gradonačelnica Smedereva da se izvini novinarima

Novinarsko udruženje je zatražilo da se gradonačelnica Avramović javno izvini grupi dopisnika republičkih redakcija i novinskih agencija.

U saopštenju NUNS je pozvalo Jasnu Avramović da u komunikaciji sa novinarima i medijima pokaže viši stepen kulture i odgovornosti, u skladu sa funkcijom koju obavlja.

Šestoro novinara - dopisnici agencija Beta i Fonet i dnevnih listova Večernje novosti, Politika, Blic i Informer, saopštili su u zajedničkom javnom pismu da je gradonačelnica Smedereva na sednici Skupštine grada 22. septembra "ponovo verbalno napala i omalovažila smederevske novinare republičkih redakcija i novinskih agencija".

Avramovićeva je novinare izvređala i lično, tako što je "dopisnice nazivala 'nesrećnim novinarkama koje sanjaju grozomorne snove', pominjući čak i njihovu psihu u pogrdnom smislu, što po njenom tumačenju dovodi do tema o kojima pišu". Gradonačelnica je dopisnike nazvala 'ljudomrscima koji pišu isključivo ružno o svom gradu', iz čega je zaključivala da "novinari ugrožavaju dolazak investitora, te zato od njih mora da krije značajne informacije". Pored toga, ona je "politički bojila rad dopisnika", optužujući ih da rade za opoziciju, naveo je UNS.

Ponašanje gradonačelnice Smedereva osudilo je i Udruženje novinara Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: