Direktor i učitelj saslušavali đake: Ko je zvao B92?

Nakon što je B92 objavio priču o učitelju koji stalno kasni na nastavu, direktor i učitelj su saslušavali đake i tražili da priznaju ko je obavestio novinare.

Izvor: B92

Utorak, 27.09.2016.

20:53

Direktor i učitelj saslušavali đake: Ko je zvao B92?

Policija je protiv učitelja podnela i krivičnu prijavu zbog sumnje da je jednog đaka udario knjigom po glavu.

Direktor i učitelj nisu pitali učenike tablicu množenja, već su tražili da im kažu ko je i kako pozvao novinare da dođu u školu.

Đaci su se iz škole vratili preplašeni, a u prisustvu roditelja kažu da je u jednom trenutku učitelj udario đaka po glavi. “Hteli su da kažem ko je rekao, a ja nisam htela”, kaže jedna devojčica.

“Stvarno nema smisla takvo ponašanje, treba da pošaljem dete u školu i da se plašim šta će da bude”, dodaje njena majka.

Policija je protiv učitelja osnovnom javnom tužilaštvu podnela prijavu zbog sumnje da je počinio krivično delo zlostavljanje i maltretiranje učenika.

Učitelj Vlasta Durmišević i dalje kasni i ne želi da razgovara sa novinarima.

“Učitelj će doći”, kaže Milan Ristić, pripravnik učitelj.

“Već je prošlo 20 minuta, a njega nema”, odgovara novinar B92.

Učitelj Vlasta Durmišević ekipi B92 je kada je došao u školu samo kratko rekao: “Bez komentara”.

Direktor škole objašnjava da je pronašao rešenje da učitelj dolazi na vreme, međutim roditelji ne žele više istog učitelja.

“Pomerili smo smenu, od sutra se radi, učitelj pola sata dolazi pre nastave. Red vožnje je promenjen”, kaže direktor škole Dragan Jović.

“Ako se ovo ne promeni, moraćemo da ispišemo dete”, ističe jedan od roditelja.

Roditelji su o problemu u školi u Svinjarici obavestili i Ministarstvo prosvete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: