Sunčano i toplo, ujutru magla, uveče moguća kiša, do 32°C

U Srbiji se za utorak predviđa pretežno sunčano i toplo vreme, saopštio je Hidrometeorološki zavod Srbije.

Izvor: B92

Utorak, 30.08.2016.

01:00

Sunčano i toplo, ujutru magla, uveče moguća kiša, do 32°C
Getty Images

Ujutro će po kotlinama i duž reka biti kratkotrajne magle, dok su od popodneva u severnim i zapadnim krajevima, uz prolazno naoblačenje, ponegde mogući kiša ili kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom.

Severozapadni vetar će biti slab do umeren.

Jutarnja temperatura biće od 12 do 19 stepeni, a najvša dnevna od 28 do 32 stepena.

I Beogradu će vreme biti pretežno sunčano i toplo. Od popodneva su, uz prolazno naoblačenje, mogući kiša ili kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom.

Severozapadni vetar će biti slab do umeren. Jutarnja temperatura biće oko 19, a najviša dnevna oko 30 stepeni. U Srbiji će narednih dana biti pretežno sunčano i toplo.

U većini dana do kraja sedmice, samo su u planinskim predelima, uz lokalni razvoj oblačnosti, mogući kratkotrajni popodnevni pljuskovi i grmljavina.

Maksimalna temperatura biće iznad prosečne, naročito krajem nedelje. I u Beogradu će vreme narednih dana biti pretežno sunčano i toplo, a maksimalna temperatura oko 30 stepeni.

Oprez se savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima.

Moguće meteoropatske reakcije su reumatski bolovi i nervoza. Preporučuje se da fizička aktivnost bude umerena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: