Haos u Alepu se nastavlja, napad hlorom, poginula deca

Najmanje četiri osobe, među kojima i dvoje dece, izgubile su život u napadu hlorom koji se dogodio u sirijskom gradu Alepu.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.08.2016.

12:59

Haos u Alepu se nastavlja, napad hlorom, poginula deca
screenshot

Kako se veruje, gas je ispušten zajedno s barelnim bombama u predgrađu Zubdija, koje drže pobunjenici.

Društvene mreže preplavile su fotografije dece koja u bolnici dobijaju kiseonik nakon napada.

Zvaničnici su naveli da su do sada potvrđene četiri smrti i da je povređeno 55 osoba. Među poginulima su i jedna žena i njeno dvoje dece.

Kako se navodi, garderoba pacijenata će biti zadržana zbog dokaza.

Zaraćene strane negiraju da je korišćeno hemijsko oružje.

Specijalni izaslanik Ujedinjenih nacija za Siriju Stafan de Mistura izjavio je da postoji veliki broj dokaza koji pokazuju da je grad Alep na severu Sirije bio meta hemijskog napada, javlja Rojters.

"Mnogo je dokaza da jeste izveden napad gasom i, ukoliko se to potvrdi, to bi bio ratni zločin", rekao je De Mistura, dodavši da se istraga o tome nastavlja.

Direktor bolnice Al Kods u Alepu Hamza Hatib rekao je Rojtersovom fotoreporteru da je u toj bolnici registrovano četvoro preminulih od trovanja gasom i 55 ranjenih.

Četvrt Alepa koja je u rukama pobunjenika u sredu je bila meta hemijskog napada, naveli su medicinski izvori i grupa za civilnu zaštitu, podseća francuski "Figaro".

Sirijska grupa za civilnu zaštitu je saopštila da je konstatovala smrt tri osobe i 22 ranjenih nakon što je bure koje je, izgleda, sadržalo hlor bačeno na kvart Zubdija, navodi pariski dnevnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: