Šarčević: Na mesto ministra ne dolazim zarad novca i slave

Kandidat za ministra prosvete Mladen Šarčević kaže da su u njegovom budućem radu na čelu tog resora ključne reči poboljšanje kvaliteta obrazovanja i efikasnost.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.08.2016.

22:47

Šarčević: Na mesto ministra ne dolazim zarad novca i slave
Foto: Tanjug

Šarčević je za list "Danas" rekao da na mesto ministra "ne dolazi zarad novca i slave", već iz iskrene želje da unapredi kvalitet svih nivoa obrazovanja, a obećao je javnost i otvorenost u radu.

On je dodao da nije član nijedne političke stranke i da je pre izvesnog vremena pozvan da učestvuje u kreiranju programa poboljšanja kvaliteta obrazovanja Srbije, "sa željom da prenese iskustva iz prakse, kao i da doprinese ispunjavanju zadataka iz pregovačkih poglavlja sa EU koja se odnose na obrazovanje i nauku".

Šarčević je istakao da je dobio punu podršku mandatara Aleksandra Vučića da sam bira svoj tim, ali je dodao da je još rano da govori o personalnim rešenjima.

On je, u intervjuu objavljenom u internet izdanju "Danasa" rekao i da će zadržati sve koji su kvalitetno radili iz tima aktuelnog ministra Srđana Verbića.

Mladen Šarčević je generalni menadžer Obrazovnog sistema “Ruđer Bošković“, završio je geografiju na Prirodno-matematičkom fakultetu u Beogradu, a postdiplomske studije na Centru za multidisciplinarne studije BU – smer zaštita životne sredine.

Dodaje se da je tokom školovanja postizao vrhunske rezultate i stekao pravo na ubrzane studije i stipendije za postdiplomske studije, kao i da je sa 22 godine diplomirao. Osim Obrazovnog sistema “Ruđer Bošković“, osnivač je više privatnih škola kako u Srbiji tako i u regionu.

Pročitajte još:

Ko su novi ministri u Vladi Srbije?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

8 h

Podeli: