Protest Ukrajine zbog Putinovog dekreta o Krimu

Ambasador Ukrajine u UN Volodimir Jelćenko izjavio je da je "ništava" odluka Vladimira Putina o uključivanju Krima u južni region Rusije.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.07.2016.

22:15

Protest Ukrajine zbog Putinovog dekreta o Krimu
Foto: GettyImages

On je najavio da će zatražiti od Saveta bezbednosti UN da saopštenjem potvrde suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine, u skladu sa rezolucijom Generalne skupštine UN iz 2014. godine koja je bila odgovor na rusku aneksiju Krima.

"Ne bi smo se iznenadili ako bi Rusija blokirala taj tekst, ali to će još jednom pokazati kakav je čiji stav", dodao je on.

"Odluka je ništava kao i sve odluke o Krimu" posle aneksije, rekao je ambasador.

Predsjednik Vladimir Putin je izdao dekret kojim se Krim uključuje u saveznu oblast južne Rusije, objavio je Kremlj.

Na pitanje o izjavama Donalda Trampa u korist ukidanja sankcija Moskvi zavedenih posle aneksije, ukrajinski ambasador je rekao da se nada da će sledeći američki predsednik poštovati odluke UN kojima se odbacuje aneksije Krima.

"Gospodin Tramp nije predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, barem ne još", rekao je on.

"Dobro su poznate odluke UN (...) Ja sam siguran da će ih američka vlada, koja god bila, u potpunosti poštovati", dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: