SNV: Obeležavanje u Srbu u senci pokušaja sabotaže

Ovogodišnje obeležavanje Dana ustanka naroda Hrvatske u Srbu ostalo je u senci pokušaja sabotaže, saopštilo je Srpsko narodno veće.

Izvor: B92

Sreda, 27.07.2016.

19:31

SNV: Obeležavanje u Srbu u senci pokušaja sabotaže
Foto: Twitter / Tina Kosor Giljeviæ N1

Ispred spomenika orilo se “Padaj silo i nepravdo“, a nekoliko stotina metara dalje čuo se ustaški pozdrav “Za dom – spremni“, navodi SNV.

Kako se navodi u saopštenju, ustaški simpatizeri svoje okupljanje su započeli u obližnjem Bruvnu, gde ih je zbog mnoštva zakonom zabranjene ikonografije zadržala policija.

U znak protesta okupljeni su, među kojima je bio i Dražen Keleminac, kome je pre desetak dana ukinut pritvor, telima blokirali saobraćaj na Ličkoj magustrali, uz to je zabeleženo i nekoliko incidenata.

Nakon pregovora sa policijom, okupljeni su se uputili i Borićevac, gde su prisutvovali služenju mise.

Policijski službenici nisu sprečili ni grupu od petnaestak udovica branitelja koje su omele govor bivšeg predsednika Stjepana Mesića.

“Oni nas neće omesti mada je više nego žalosno da se moramo okupljati pod jakim policijskim osiguranjem kako bismo obeležili nešto što je sigurno prvi kamen u temeljima današnje Hrvatske države“, rekao je Mesić.

U mestu Srb u Lici obeležava se 75. godišnjica antifašističkog ustanka naroda Hrvatske u Drugom svetskom ratu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: