Panika u Hrvatskoj, potraga za trojicom Avganistanaca

Hrvatska policija intenzivno traga za trojicom maloletnih Avganistanaca koji su se udaljili u nepoznatom pravcu još 21. jula u večernjim satima.

Izvor: B92

Utorak, 26.07.2016.

13:22

Default images

Oni su privremeno bili smešteni u Splitu.

Tri brata Rezepur-Umid (12), Hamed (14) i Hadi (17) su pre nekoliko meseci zatečeni u ilegalnom prelasku hrvatske granice, a kako su bili sami nakon obrade u policiji, alarmiran je i Centar za socijalni rad.

Kao pripadnicima ranjive grupe, dodeljen im je poseban staratelj, a sva trojica su podnela zahtev za azil i postupak je, kakopiše "Jutarnji list", još u toku. Iz splitske policije poručuju da se preduzimaju sve radnje kako bi pronapli nestale maloletnike, ali se ne isključuje mogućnost da su već napustili teritoriju Hrvatske.

List podseća da su i u Zagrebu iz hotela Porin 23. jula odlutali u nepoznato Avganistanci Norman Akhtar (14) i Faruk Zalamudin (14). Oni su napustili krug prihvatilišta zanemarivši kućni red. Iako su se vratili u hotel Porin tek sutradan, u međuvremenu je prijavljen njihov nestanak pa je za tinejdžerima policija neko vreme i tragala. Inače, za razliku od Avganistanaca nestalih u Splitu čije su fotografije objavljene na stranici Nestali.hr, avganistanski dvojac iz Zagreba na policijskim stranicama bio je bez fotografija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: