Vučić: Vojska Srbije da ima 1.500 specijalaca

Predsednik vlade Srbije u tehničkom mandatu Aleksandar Vučić izjavio je da je cilj da u Vojsci Srbije ima 1.500 specijalaca.

Izvor: B92

Subota, 23.07.2016.

13:00

Vučić: Vojska Srbije da ima 1.500 specijalaca
Foto: Tanjug

Kako je naveo, oni bi bili dobro obučeni i opremljeni najsavremenijim naoružanjem, koji će biti spremni da odgovore na sve terorističke izazove.

Vučić je u kasarni "Rastko Nemanjić" u Pančevu rekao da je već dao nalog za prijem 200 novih pripadnika Specijalne brigade i za nabavku najmodernijeg naoružanja i opreme.

On je dodao da se nakon nabavke ruskih helikoptera očekuje kupovina novih borbenih helikoptera nemačko-francuske proizvodnje.

"Svet se kreće u čudnom pravcu, bolje da ne komentarišemo šta se dešava, ali je na nama da učinimo sve kako bismo se zaštitili od terorističkih pretnji", rekao je Vučić.

Vučić je u kasarni "Rastko Nemanjić" u Pančevu prisustvovao pokaznim antiterorističkim vežbama pripadnika Specijalne brigade Vojske Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: