"Duraković bolje da kaže ko je pokušao da ubije Vučića"

Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je kao sramnu izjavu načelnika Srebrenice Ćamila Durakovića.

Izvor: B92

Sreda, 29.06.2016.

18:00

Foto: Tanjug

Dačić je naveo da Srbiji niko ne može da deli lekcije i da je ponižava.

Dačić je rekao da su vlada i premijer Aleksandar Vučić uložili veliki napor u normalizaciji odnosa u regionu i stvaranju regionalne stabilnosti, a da je očigledno da postoje političari koji ne mogu da opstanu bez sukoba i koji ne žele da stvaraju bolju budućnost, već da produbljuju konflikte iz prošlosti.

On navodi da Duraković, u dogovoru sa predsedavajućim Predsedništvu BiH Bakirom Izetbegovićem, umesto da odgovori na pitanje ko je i zašto pokušao da ubije Vučića u Srebrenici, napada srpskog premijera što je uopšte došao u Srebrenicu i što je Vlada Srbije uputila donaciju toj opštini.

"Ceo svet je pozdravio takve odluke Srbije i premijera Vučića, osim onih koji bi da nastave sa ratnohuškačkom retorikom. I kada će iko, osim srpskog parlamenta, osuditi zločine nad nekim drugim narodom", upitao je Dačić u izjavi dostavljenoj medijima.

On je istakao da želja za pomirenjem i stabilnošću nije naša slabost, već snaga i prednost Srbije i njene Vlade.

Potpredsednik SNS Marko Đurić zatražio od mandatara Vučića da odmah prekine svaku komunikaciju s bošnjačkim političarima koji ne žele mir i saradnju sa Srbijom.

Čak i kada je u Srebrenici pre godinu dana pokušano njegovo ubistvo, Aleksandar Vučić je učinio sve da se odnosi Srbije i BiH ničim ne poremete, izjavio je ministar Aleksandar Vulin i dodao da se dokazalo da Vučićevu žrtvu i snagu da ne odgovori sa bošnjacke strane nema ko da poštuje i razume.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: