Đinping: Novak, Andrić i Tesla srpski doprinos svetu

Predsednik Tomislav Nikolić priredio je u zgradi Predsedništva svečanu večeru za delegaciju Kine koju predvodi predsednik Si Đinping, prenosi RTS.

Izvor: B92

Subota, 18.06.2016.

23:44

Đinping: Novak, Andrić i Tesla srpski doprinos svetu
Foto: Tanjug

Bilo je prilike i za neformalniji govor, a kineski predsednik je istakao da su Ivo Andrić, Nikola Tesla i Novak Đoković dali veliki doprinos razvoju čitavog sveta.

"'Valter brani Sarajevo', 'Most' i ostali filmovi bivše Jugoslavije zauzimaju važno mesto u svetskoj istoriji i kinematografiji. Bata Živojinović je nedavno preminuo, što je izazvalo veliku tugu u Kini", rekao je Si.

Tokom večere, lider najmnogoljudnije zemlje na svetu razgovarao je i sa porodicom Velimira Bate Živojinovića.

Nikolić je naveo i da "ako jedno prijateljstvo dokazuje da nema daljine koja može da razdvoji ljude, države i ideje onda je to prijateljstvo Srbije i Kine.

"Naše granice su na različitim kontinentima, ali one nisu razdvojile naša vrednosna zaveštanja koja su isprepletana, bliska, u mnogim stavovima jednaka", rekao je Nikolić.

Svečanoj večeri prisustvovao je i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Kineske predsednik, sutra, posetom smederevskoj Železari završava trodnevnu posetu Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: