Sprečen novi napad? Sa eksplozivom i oružjem išao na prajd

Naoružani čovek kod kojeg je pronađen i eksploziv, a koji je policiji rekao da je pošao na prajd u Los Anđeles, uhapšen je blizu tog grada, piše „LA tajms“.

Izvor: B92

Nedelja, 12.06.2016.

21:16

Sprečen novi napad? Sa eksplozivom i oružjem išao na prajd
Foto: Beta

Policija u Santa Moniki, u okrugu Los Anđelesa, reagovala je na prijavu o sumnjivom licu rano jutros po lokalnom vremenu kada su legitimisali čoveka koji je bio ili u vozilu ili blizu vozila sa registracijom američke države Indijane.

U vozilu su pronađene puške, municija i tanerit, eksploziv koji se koristi i za izradu bombi, prenosi list.

Muškarac, čije ime nije navedeno, navodno je rekao policiji da čeka prijatelja i da je u gradu za prajd festival.

Gradonačelnik Los Anđelesa Erik Garseti potvrdio je da je teško naoružan čovek koji se uputio na gej paradu uhapšen u Santa Moniki, prenosi agencija AP.

Garseti je rekao da je to hapšenje potpuno nepovezano s napadom u Orlandu. Gradski zvaničnici rekli su za LA Tajms da je bezbednost pojačana oko tog događaja.

Policija širom zemlje pojačaće patrole blizu lokacija koje posećuju pripadnici LGBT zajednice.

Podsećamo, više od 50 ljudi je ubijeno, a isto toliko je ranjeno u pucnjavi u gej klubu u Orlandu. Napadač je identifikovan kao 29-godišnji Omar Maten.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: