Nedelja, 29.05.2016.

13:56

"Neki heroji ne nose plaštove" - 3 žene sprečile silovanje

Tri žene sprečile su silovanje tako što su nepoznatu devojku u restoranu koja je bila za stolom blizu njihovog upozorile da joj je sipano nešto u piće.

Izvor: B92

Foto: GettyImages

"Hafington post“ piše da "internet slavi" priču tri žene iz SAD koje su sprečile pokušaj silovanja. Njihov post kojim opisuju šta se dogodilo šerovan preko 70.000 puta.

Sonja Urlih je napisala da je sa dve drugarice, Monikom Kenjno i Marlom Salcer, bila u restoranu „Fig“ u Santa Moniki u četvrtak uveče.

„Pričala sam o nečemu i primetila da Monika zuri iza mene i ima čudan izraz lica. Stala sam. ’Šta se dešava’, pitala sam je. Nakon nekoliko sekundi mi je odgovorila – ’onaj tip joj je upravo sipao nešto u piće’“.

Kako kaže to se dogodilo dok je devojka sa kojom je došao bila u toaletu. Na stolu su imali jednu flašu fina. Nakon toga Ulrihova je otišla u toalet i upozorila devojku na to šta je videla.

„Ustala sam i otišla da je nađem u toaletu i kažem joj. Upozorim je. Kažem joj da ode od ovog jezivog tipa. Natera ga da on popije to. Nešto da uradi“, piše Sonja Ulrih.

Prema njenim rečima, morala je da je upozori „kao žena ženu“ i očekivala je da su se njih dvoje nedavno upoznali. Međutim, odgovor devojke veoma ju je šokirao:

„On je jedan od mojih najboljih prijatelja“, rekla je devojka.

Devojka se onda vratila za sto i sledećih 40 minuta sedela sa „jednim od njenih najboljih prijatelja znajući da je hteo da je siluje“, ističe se u statusu.

Marla Salcer dodaje da je muškarac nekoliko puta inicirao da se kucnu ne bi li je naterao da popije to što je imala u čaši. Završili su večeru i u tom trenutku je ušla policija.

Devojka nije prosula piće, dala je čašu policiji kao dokaz. U statusu na Fejsbuku se navodi da muškarac ,kada je policija došla i rekla da pođe sa nama, nije protestovao, nije pitao zašto i nije izgledao iznenađen.

Takođe, ističe se da su onda ljudi iz restorana ustali i prišli da čestitaju devojkama na plemenitom postupku.

„To se dogodilo mojoj sestri... Drago mi je da sam bio tu da je odvedem kući“, rekao je jedan muškarac. „To se dogodilo mojoj cimerki na žurci. I dalje ima problema zbog toga“, glasio je drugi komentar, dok je jedna devojka istakla da se isto to dogodilo njoj na jednom roštilju.

„Neki heroji ne nose plaštove. Hvala vam. To se meni dogodilo. Hvala vam“, glasio je još jedan od komentara.

Iz policije Santa Monike potvrđeno je za "Hafington post" da je 24-godišnji Majkl Hsu optužen zbog sumnje da je pokušao silovanje i da je drogirao osobu s namerom da je siluje. Određena mu je kaucija od milion dolara.

On kaže da su tri svedoka prijavila da su videli muškarca da sipa nepoznatu supstancu devojci u piće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: