NS: Roditelji identifikovali telo stradale veslačice

Roditelji veslačice koja je nestala pre 16 dana na Dunavu u Novom Sadu potvrdili su da je njeno telo pronađeno u utorak kod Varadinskog mosta.

Izvor: B92

Utorak, 24.05.2016.

19:27

Default images

Kako prenosi portal 021.rs, telo su identifikovali roditelji devojčice.

Da telo pluta rekom najpre su oko 11h primetili Novosađani koji su bili na Varadinskom mostu i odmah su pozvali Hitnu pomoć.

Telo utopljenice koja je na sebi imala veslački triko izvučeno je potom iz reke kod Žeželjevog mosta, kod srednjeg stuba koji se gradi.

Petnaestogodišnja K.K. je stradala tokom prepodnevnog treninga. Tog jutra je nekoliko grupa veslača izašlo na vodu s još tri trenera, veslali su na ustaljenim rutama, a incident se dogodio kod usidrenih barži rumunskog broda "Merkur" oko tri i po kilometra uzvodno od Mosta slobode.

Kako je došlo do nesreće niko ne zna, jer je u tom trenutku bila malo odvojena od grupe. Jedna od teorija je da nije videla vir, jer je veslala leđima u pravcu kretanja, te da ju je on povukao ka baržama i prevrnuo, usled čega je u čamcu podletela pod plovilo. Članovi veslačkog kluba i građani su danima pretraživali reku, a odmah nakon incidenta i ronioci, ali uzalud.

K.K. je bila odlična učenica drugog razreda Jovine gimnazije i veslanjem se bavila poslednje tri godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: