Advokat na TV upotrebio pogrdan naziv za Srbe - "škije"

Advokat Tom Gaši je na televiziji Klan Kosova Srbe nazvao pogrdnim imenom, što je najoštrije osudila Srpska lista.

Izvor: Tanjug

Subota, 30.04.2016.

18:57

Default images
Foto: GettyImages

Gaši je u petak uveče nekoliko puta u toku emisije na televiziji Klan Kosova nazvao Srbe pogrdnim imenom "škije", uprkos insistiranju voditelja emisije da je takav govor neprihvatljiv i da se Gaši izvini.

"Gaši, kao obrazovan čovek i advokat, bi morao znati kakve posledice može izazvati ova sramna izjava. Ovo je čist govor mržnje sa namerom da se isprovociraju Srbi tokom jednog od naših najsvetijih praznika”, navodi se u saopštenju.

Osim toga, Srpska lista “u ime srpskog naroda sa Kosova i Metohije traži javno izvinjenje jer ovakvi ispadi jednog akademski obrazovanog građanina narušavaju normalizaciju odnosa nas koji gradimo temelje zajedničke budućnosti i suživota”.

Iz Srpske liste još apeluju na Advokatsku komoru Kosova da reaguje jer je ovim ispadom Gaši direktno naneo štetu ugledu te institucije.

"Ovakvim stvarima se mora stati na put zajedničkim naporima", dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: