Pošta Srbije odgovara opoziciji: DS bolje da izmiri dug

Pošta Srbije odbacila je optužbe opozicije da je prigovore na izborne rezultate, poslate RIK kao preporučene pošiljke, isporučila po isteku predviđenog roka

Izvor: B92

Četvrtak, 28.04.2016.

23:39

Pošta Srbije odgovara opoziciji: DS bolje da izmiri dug

Pošta Srbije je poručila Demokratskoj stranci da, umesto neosnovanih optužbi, konačno izmiri dug prema tom preduzeću u iznosu od 7,5 milona dinara.

Pošta Srbije je saopštila večeras da je pretnja opozicije tužbom nastavak ostrašćene i besmislene kampanje koju Bojan Pajtić i DS vode protiv Pošte Srbije.

"A započeli su je netačnim i tendencioznim optužbama od 19. marta 2016. godine da Pošta Srbije odbija prijem, prenos i uručenje njihovog marketinškog materijala. Pošta je i tada u svom odgovoru jasno ukazala da DS nije uputila zvaničan zahtev da se izrši prijem marketinškog materijala, i ukazala da DS nije izmirila prethodna dugovanja po istom osnovu u iznosu od čak 7,5 milona dinara nastala u prethodnim izbornim kampanjama", navoi Pošta u saopštenju.

DS, navodi se, ni jednog trenutka nije ponudila bilo kakve garancije da će postojeća dugovanja biti izmirena, iznete argumente Pošte ni do danas nije osporila, niti je svoj dug izmirila, navode u Pošti.

U saopštenju se naglašava da je dug DS prema Pošti nastao u periodu kada je funkciju generalnog direktora Pošte obavljao Goran Ćirić, sadašnji predsednik Izvršnog odbora Demokratske stranke.

Goran Ćirić je i dalje zaposlen u Pošti Srbije na odgovornoj dužnosti i veoma je dobro upoznat sa načinom funkcionisanja i propisanim procedurama po kojima Pošte Srbije pruža usluge, zaključuje Pošta u saopštenju.

Predsednici listi SDS-LDP-LSV, Demokratske stranke, Pokreta Dosta je bilo i Dveri-DSS najavili su ranije danas, na pres konferenciji u zgradi "stare" skupštine, krivične prijave protiv Pošte Srbije, jer su mnogi prigovori na izborne rezultate bili, kako su naveli, na vreme poslati kao preporučene pošiljke, ali su isporučeni Republičoj izbornoj komisiji po isteku predviđenog roka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: