Petak, 15.04.2016.

10:41

BG: Policija privela 16 migranata, pretražuju kuću

Policija je provalila u kuću u Sinjskoj ulici u Beogradu, u blizini Plavog mosta, u kojoj se prethodno zabarikadirala grupa migranata.

Izvor: B92, Blic

BG: Policija privela 16 migranata, pretražuju kuću
Foto: B92, Filip Èukanoviæ

Policajci i inspektori trenutno pretresaju kuću i dvorište, dok je 16 migranata privedeno na informativni razgovor.

Prema saznanjima B92, u kući je mesecima živelo 16 migranata, a povremeno i njih 50. Kako saznajemo, oni ne poseduju nikakva dokumenta. Među njima ima i žena i dece.

Policija je privela osam muškaraca, tri žene i petoro dece nakon neuspešnih pregovora da izađu i legitimišu se, javlja RTS.

Tokom provale u kuću nije bilo incidenata.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu zatekli su 16 državljana Avganistana, 11 zaključanih u kući, a pet ispred kuće na teritoriji opštine Voždovac, saopštio je MUP.

Policija radi na rasvetljavanju svih činjenica i okolnosti u vezi sa ovim događajem, navodi se u saopštenju.
Foto: B92, Filip Èukanoviæ
Prema nezvaničnim saznanjima, vlasnik kuće u kojoj su bili migranti živi u Nemačkoj, a objekat povremeno obilazi njegov sin.

Pretpostavlja se da je neko iz komšiluka prijavio slučaj policiji, ali danas nijedan komšija nije hteo da zvanično da izjavu. Uglavnom se čulo da su migranti bili mirni i da nikome nisu smetali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: