"Predložiću proglašenje vanredne situacije"

Trenutna situacija u Srbiji zahteva našu budnu pažnju i predložiću proglašenje vanredne situacije na teritoriji cele zemlje, rekao je ministar Stefanović.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.03.2016.

16:59

Foto: Tanjug, arhiva

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je u emisiji Kažiprst na TV B92 istakao da bi uvođenje vanredne situacije bilo preventivno.

"Sitiacija je takva da zahteva našu budnu pažnju. Na sastanku Republičkog štaba za vanredne situacije, a potom i na vanrednoj sednici vlade, predložiću da usvojimo predlog da se na teritorije Srbije proglasi vanredna situacija i to radimo preventivno. Postoji opasnost da se u toku noći izliju pojedine reke u zapadnoj Srbiji. Policija i vojska su spremne na intervenciju. Pojačaćemo naše prisustvo u svim tim opštinama u toku noći. Bićemo potpuno pripravni ako se reke izliju", naveo je on.

Premijer Aleksandar Vučić je rekao da će se u slučaju da kiša nastavi da pada do 21 sat stvoriti uslovi da se proglasi vanredna situacija na teritoriji Srbije.

Sastanak Republičkog štaba za vanredne situacije počeće u 17 sati.

Ministar Stefanović je govorio i o migrantskoj krizi i o tome zašto Srbija ne može da se meri s Nemačkom. O tome možete čitati u posebnoj vesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: