Naši matematičari osvojili 6 medalja u Kazahstanu

Sedmoro učenika Matematičke gimnazije vraća se s Međunarodne olimpijade u Kazahstanu na kojoj su osvojili šest medalja: tri zlatne, jednu srebrnu i dve bronzane

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.01.2016.

17:37

Naši matematičari osvojili 6 medalja u Kazahstanu
Foto: Matematièka gimnazija

Na Međunarodnoj žautikovskoj olimpijadi iz matematike, fizike i informatike učestvovalo je 450 takmičara iz 19 država, među kojima su učenici iz Rusije, Kazahstana, Rumunije, Bugarske, Ukrajine...

Na takmičenje je iz Beograda otišlo sedam učenika iz Matematičke gimnazije: Ognjen Tošić, Aleksa Konstantinov, Aleksa Milojević, Mihajlo Sporić, Dušan Novičić, David Milićević i Kosta Bizetić.

Učenici iz Srbije osvojili su šest medalja, saopštila je Matematička gimnazija.

Dve zlatne medalje iz matematike osvojili su Ognjen Tošić i Aleksa Konstantinov, a srebrnu je osvojio Aleksa Milojević.

Zlatnu medalju iz fizike osvojio je Mihajlo Sporić, dok je Dušan Novičić osvojio bronzanu medalju.

David Milićević osvojio je bronzanu medalju iz informatike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: