NBG: Vrtić bez grejanja, krili od roditelja

U vrtiću ''Dragan Laković''na Novom Beogradu tokom praznika prekinuto je grejanje, pa su deca bila primorana da borave u hladnom prostoru, navode roditelji.

Izvor: B92

Utorak, 05.01.2016.

20:07

NBG: Vrtić bez grejanja, krili od roditelja
Foto: Tanjug

Podsećamo, isti vrtić je pre samo nekoliko meseci bio zatvoren zbog sumnje da se u njegovoj konstrukciji nalaze otrovne materije.

Roditelji poručuju da neće odustati dok se ovakvi problemi ne reše i smatraju da je nedopustivo da se ugrožava zdravlje dece.

„Nit se iko oko toga potresao, nit je iko otišao da to proveri, i povrh svega primaju decu ujutru u ledeni vrtić, služe se lažima i manipulacijama, ne govore roditeljima uopšte da je došlo do havarije i da nema grejanja, nego primaju decu u vrtić, gde je temperatura oko deset stepeni“, navodi predstavnik Saveta roditelja Nemanja Majstorović.

„Umotavaju ih u ćebad, drže ih u jaknama ceo dan, apsolutna nestručnost je u pitanju, tek onda kada su shvatili nakon nekog vremena da nema šanse da se vrtić zagreje na pristojnu temperaturu, oni rešavaju da zovu roditelje i da ih hitno raseljavaju, odnosno na zahtev roditelja i Saveta roditelja vrtića, da ih rasele u drugi vrtić, bar dok traju ovi praznici“, dodaje on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

12 h

Podeli: