Društvo 0

01.05.2024.

19:14

Čak 6.000 posetilaca na tradicionalnom prvomajskom uranku: Otvorena letnja sezona

Po sunčanom danu, a uprkos upornom vetru, na Paliću su uživali i stari i mladi iz cele Srbije i regiona.

Izvor: Subotica.com

Čak 6.000 posetilaca na tradicionalnom prvomajskom uranku: Otvorena letnja sezona
DMZ001/Shutterstock.com

Podeli:

Velike gužve bile su od ranih jutarnjih časova, mesta za parking je bilo mnogo, ali ne i dovoljno, a sabraćaj je regulisala policija sa većim brojem službenika na više lokacija, ali i u pokretu, piše Subotica.com.

Tradicionalni, 39. prvomajski uranak otvorio je letnju sezonu na Paliću. Tokom dva praznična dana posetiocima će biti predstavljeni kulturni, sportski, umetnički, gastronomski i zabavni sadržaji.

Prvomajski uranak na Paliću i ove godine biće jedna od najposećenijih prvomajskih manifestacija u Srbiji, ukoliko vreme bude lepo.

"Za najmlađe, ali i starije koji vole adrenalin, postavljen je luna-park, na 10.000 kvadratnih metara sa 27 objekata. Što se zanatsko-gastronomskog dela tiče, na šetalištu duž Palićkog jezera postavljeno je više od 115 izlagača. Na štandovima mogu da se kupe rukotvorine, suveniri i gastronomski specijaliteti. Istovremeno, jedriličarski klub organizuje Prvomajsku regatu 1. i 2. maja, i 47. Trimbi", kaže Valerija Denč, direktorka preduzeća "Park Palić".

Na Paliću je obezbeđeno dežurstvo policije, vatrogasne jedinice i Službe hitne pomoći. Zbog gužve u saobraćaju pojedine ulice su zatvorene, a parking za posetioce obezbeđen je na dve lokacije.

Bogat program pripremio je i Zoo-vrt na Paliću, koji je tokom prepodneva posetilo više od hiljadu ljudi.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: